Vin de la Gramma

Vin de la Gramma

Sâmbătă. Excursie. Vişani. Vin. Cramele Gramma.

Mi se pare doar mie sau sună foarte bine pentru un weekend de ianuarie în Iași?

Nu ştiu cum stau lucrurile în tabăra domnilor, dar când o femeie primeşte o invitaţie la un pahar de vin fin nu prea are motive serioase să o refuze. Invitaţia a venit de la Dragoş Bârgăoanu şi şefa lui Andreea Marc Smilede la Icar Tours.

Mie vinul îmi transmite un sentiment cald şi boem ca atunci când te pregăteşti pentru o întâlnire mult aşteptată. Iar dacă adaugi că la această întâlnire participă aproape 30 de bloggeri din Iaşi înseamnă că aventura poate să înceapă.

Şi a început cu o provocare pentru noi. Cine a vrut să îşi răsfeţe papilele gustative cu vinul bun de la Gramma a trebuit să meargă prin zăpadă 700 m. Nu vă imaginaţi că a fost una dintre probele alea de rezistenţă care se premiază la final cu medalii şi diplome. Nu, a fost o plimbare ritmică (din cauza gerului şi a zăpezii) prin satul Vişani.

Să ajungem la ce e important. Cramele Gramma.

Pentru mine a fost prima dată când eram în vizită la Gramma la o degustare de vin. De fapt, nu am mai călcat până acum în nicio cramă din ţară. Aşa că am deschis bine ochii şi urechile. Aveam ce auzi. V-am mai spus eu că îmi plac la nebunie oamenii care şi-au găsit o pasiune şi care ştiu să vorbească despre ea cu la fel de multă pasiune. Aşa e Marian Olteanu, gazda noastră de la Gramma. Un tip foarte deschis care ne-a explicat pe înţelesul nostru întregul proces de realizare a vinului.

GrammaDacă sunteţi nerăbdători şi vreţi să trec cât mai repede la partea cu degustări, acum e timpul să o fac.

Ne-am alintat direct din “tanculețe” cu trei sortimente de vin alb de la Gramma: Aligoté, Fetească Regală și Cuvée Vișan. Preferatul meu a fost Aligoté. Vi-l recomand cu mult drag. E un vin foarte fin, pe gustul doamnelor.

Gramma

Gramma

Iar la final, s-a lăsat cu o surpriză mai mult decât plăcută. Nu e vin mai bun decât ăla îmbuteliat cu mâna ta. Se ia câte o sticlă de vin, se umple direct din tanc cu un vin alb sec, se pune dopul, se îmbracă dopul, se pune eticheta şi se face o poză de zile mari.

Gramma

Ziua nu se putea încheia fără o vorbă bună la un pahar de vin la fel de bun. Tot în Vişani. La Gramma. Atmosfera a fost dezgheţata de Anamaria Mocanu de la Frarom care a pus la bătaie doua tirbuşoane cool pentru două idei creative. Şi uite aşa fiecare blogger a ajuns să-şi imagineze ce nume i-ar da vinului său personal. S-a lăsat cu nume şi sloganuri influenţate evident de gradele de afară şi nu de cele care se desfătau în faţa ochilor noştri.

sursa foto: www.andreeaholban.eu si alice-albinutza.blogspot.ro


Postari asemanatoare

De-a leapșa

De-a leapșa

Duminica e prilej de joacă. Şi cum nu e vreme de ieşit cu bicicleta sau cu rolele, astăzi mă joc cu o minunăţie de leapşa primită de la Marmotzel. Şi ca orice leapşa are şi şi regulile ei. Iată care sunt ele: Numește și mulțumește-i […]

Beneficiile consumului de alge

Beneficiile consumului de alge

Curele cu alge au devenit din ce în ce mai populare după ce tot mai mulţi dintre noi am început să descoperim efectele benefice pe care algele le au asupra organismului nostru. Algele reprezintă un produs alimentar 100% natural, bogat în vitamine (A, B, C, […]10 thoughts on “Vin de la Gramma”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *