
Nu ştiu dacă v-a trecut până acum prin gând să recurgeţi şi la alimente care nu sunt chiar pe placul tuturor, însă eu am trecut la experimente: ieri am testat algele marine verzi (sunt şi alge marine roşii, dar şi brune), în combinaţie cu paste şi piept de pui dulce în coji de lămâie (un deliciu).
Algele marine nu sunt o delicatesă pe care să o serviţi săptămânal şi nici în combinaţii diverse (vă recomand ca garnitură fie pastele, fie orezul), însă conţin atât de multe elemente de care corpul nostru are nevoie încât nu aveţi cum să le neglijaţi.
Algele marine sunt bogate în proteine, carbohidraţi, grăsimi, săruri minerale şi vitamine.
Marea lor calitate este conţinutul bogat de compuşi minerali care acţionează împotriva procesului îmbătrânirii întregului organism, vă energizează şi vă protejează de răceli şi infecţii.
Şi dacă sunteţi puse pe slăbit e bine să ştiţi că algele marine, datorită conţinutul ridicat de iod, ajută la echilibrarea metabolismului, la menţinerea greutăţii şi la regenerarea celulelor organismului.
De ce? Pentru că algele marine au un efect energizant asupra ficatului ceea ce face ca toxinele să fie eliminate mult mai uşor, organismul să scape de sub stresul zilnic, iar afecţiunile pielii, precum iritaţiile şi alergiile, să se calmeze.
Şi ceva care o să vă bucure: algele marine induc senzaţia de saţietate foarte rapid, în timp ce aportul caloric este scăzut. Consumul algelor încurajează organismul să elimine surplusul de grăsime, fiind în acelaşi timp un energizant uşor de asimilat. O cură de alge diminuează stratul adipos şi creşte fermitatea şi elasticitatea pielii, fără efecte secundare asupra sănătăţii.
Le puteţi include în salate, în supe şi ciorbe, cereale, antreuri, dar şi în mâncăruri cu orez şi ardei iute şi cărniță de pui sau de porc.
Da, normal ca m-am gandit, dar nu stiu de unde se pot cumpara. Nu le-am vazut prin hipermarketuri. Macar de curiozitate sa le incerc si eu, acum, ca ai scris tu ca gustul e cam ciudat, cu atat mai mult vreau sa vad despre ce e vorba. 😀
Iti recomand sa nu le prepari acasa (le gasesti in magazine bio si trebuie sa le fierbi si sa adaugi mirodenii – prea complicat si nu iese din prima). In schimb, poti da o fuga pana la un restaurant chinezesc (asa cum am facut eu) si ai siguranta ca sunt gustoase si bine preparate.