Untul de karité – pentru o piele de invidiat

Untul de karité – pentru o piele de invidiat

Prima dată când am auzit despre untul de karité a fost în urmă cu şase ani. Plecasem cu o bursă în Germania, iar gazda mea obişnuia să folosească numai produse pe bază de unt de karité. Tot atunci am încercat pentru prima dată şi un balsam de corp pe bază de unt de karité şi mi-a plăcut tare mult.

Recent am descoperit o gamă întreagă de produse (şampon, balsam de corp, creme de mâini şi de corp) care au în componența lor untul de karité. Aşa că mi-am cumpărat produsul pe care mi-l doream de foarte mult timp şi despre care am să vă vorbesc astăzi.

Însă mai întâi să vă spun câte ceva despre untul de karité.

Untul de karité – pentru o piele de invidiat
Fructele arborelui Karité

Untul de karité, cunoscut şi sub numele de unt de shea, se obţine din fructele arborelui Karité, un arbore sălbatic, sacru din Africa. Dacă la început untul de karité era folosit pentru prepararea mesei şi în scop terapeutic, astăzi untul de karité este unul dintre cele mai râvnite produse cosmetice de înfrumuseţare.

Şi asta pentru ca untul de karité protejează foarte bine pielea. O protejează atât de radiaţiile soarelui, cât şi de temperaturile scăzute.

Are efect calmant în cazul pielii sensibile şi iritate, dar untul de karité este recomandat şi în cazul persoanelor cu pielea deshidratată, ori crăpată.

Untul de karité a devenit atât de popular în rândul doamnelor şi domnişoarelor pentru că nu doar catifelează pielea, dar o face şi mai tânără. Folosit zilnic pe faţă şi pe corp, untul de karité hrăneşte pielea şi încetineşte îmbătrânirea acesteia.

Untul de kUntul de karité – pentru o piele de invidiatarité este indicat şi pentru îngrijirea părului, datorită cantităţii mari de vitamine (A, E şi F) care se regăsesc în componenţa sa.

Acum să vă povestesc despre cadoul pe care mi l-am făcut la început de toamnă. Mi-am cumpărat o cremă de corp (care poate fi folosită şi pentru față) cu unt de karité bio nerafinat, aromat cu mango.

Crema are o culoare gălbuie, uşor aurie, are un miros molipsitor de plăcut, este foarte fină şi intră repede în piele.

Mi s-a recomandat să aplic aceasta cremă direct pe zonele uscate ale feţei sau ale corpului, în strat subţire, în fiecare dimineaţă şi seară.

O folosesc în special pentru zona frunții, a nasului şi a bărbiei (locuri în care pielea are tendinţa să crape zilnic), dar o aplic şi pe mâni, genunchi şi coate. Nu pentru că aş avea o piele sensibilă în aceste zone, ci pentru că mă relaxează şi mă binedispune.

Sper să vă placă recomandarea mea!


Postari asemanatoare

Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

Uleiul de cocos a devenit în ultimii ani un produs cosmetic râvnit de multe dintre doamnele şi domnişoarele dispuse să renunţe la tratamentele clasice şi dornice să încerce produse intrate nou pe piaţă. Despre uleiul de cocos trebuie să ştiţi, în linii mari, că este […]

Scapă de tenul şi părul gras cu uleiul de jojoba

Scapă de tenul şi părul gras cu uleiul de jojoba

Când suferi de un ten sau păr gras trebuie să îţi alegi cu mare grijă produsele cosmetice. Pornind de la șamponul şi balsamul de păr şi până la cremele de faţă, pudrele, fondul de ten şi fardul de pleoape. Remedii şi tratamente pentru a combate […]2 thoughts on “Untul de karité – pentru o piele de invidiat”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *