Uleiul esenţial de rozmarin – îmbunătăţeşte capacitatea de reţinere

Uleiul esenţial de rozmarin – îmbunătăţeşte capacitatea de reţinere

Uleiul esenţial de rozmarin se obţine prin distilare cu abur din florile plantei, o plantă aromatică cu frunze verzi-argintii şi flori de culoare albastru-pal originară din Franţa, Spania şi Portugalia.

Uleiul esenţial de rozmarin se foloseşte în industria cosmetică mai ales pentru că relaxează musculatura şi atenuează durerile (de cap şi menstruale).

Uleiul esenţial de rozmarin – pentru ten şi corp

  •  Stimulează circulaţia sângelui
  • Detoxifică sistemul limfatic
  • Este un excelent dezinfectant şi antiseptic
  • Previne căderea părului şi ajută la creşterea părului (bun tonic pentru pielea capului)
  • Previne apariţia mătreţii
  • Este folosit în tratamentul celulitei
  • Indicat persoanelor cu tenul gras şi acneic
  • Înlătură iritaţiile
  • Redă fermitatea pielii
  • Combate respiraţia urât mirositoare (folosit ca adaos în apa de gură)
  • Excelent în masaj, relaxează muşchii încordaţi şi atenuează retenţia de fluide
  • Util în tratarea răcelilor şi gripelor, bronşitelor, astmului
  • Reglează aparatul digestiv

 

Tonic pentru minte

Deşi este un ulei esenţial cu atât de multe beneficii pentru corp, uleiul esenţial de rozmarin este cunoscut pentru faptul că ajută la creşterea concentrării, sporeşte creativitatea şi întăreşte capacitatea de memorare. Combate pierderile de memorie, dificultăţile de învăţare, dezorientarea, indecizia, încordarea şi epuizarea emoţională. O picătură combinată cu două picături de ulei esenţial  de neroli pot fi aplicate la încheietura mâinii înainte de un examen (neroli calmează nervozitatea iar rozmarinul sporeşte creativitatea).

Inhalaţii

În plus, uleiul esenţial de rozmarin combate stresul şi plictiseala. Apelaţi la inhalaţii, care nu doar vă vor relaxa, dar vă vor rezolva şi problemele respiratorii cauzate de răceli sau gripă. Pentru aceasta, se toarnă într-un vas 1 L de apă clocotită şi se adaugă 3-4 picături de ulei. Vaporii degajaţi se inspiră stând aplecat peste vas, cu capul acoperit cu un prosop mare.

Comprese

Compresele cu ulei esenţial de rozmarin se folosesc atunci când suferiţi de inflamaţii, arsuri sau bătături. Se adaugă 5-7 picături din uleiul esenţial de rozmarin într-un vas cu apă fierbinte, se îmbibă o bucată de material absorbant în ea, se stoarce şi se aplică.

Băi

Dacă visaţi la o seară relaxantă şi vreţi să vă eliberaţi de stresul de peste zi, vă recomand să faceţi o baie caldă şi să vă răsfăţaţi cu câteva picături din uleiul esenţial de rozmarin. Se adaugă câteva 7 picături de ulei esenţial, la o cadă plină, după ce au fost în prealabil diluate în lapte, sare de baie sau şampon bază. În acest fel, veţi calma durerile premenstruale şi vă veţi simţi mult mai energici.

Masaj

Pentru o şedinţă de masasaj se adauga 4-6 picături de ulei esenţial în aproximativ 10 mL ulei de masaj.

După un masaj în cadrul aromaterapiei, uleiul nu trebuie îndepărtat prin spălare, evitându-se baia sau duşul timp de 6-8 ore. Astfel se asigură o absorbţie completă a uleiului volatil.

Iar pentru voi am găsit aici un ulei esențial de rozmarin. Un produs bio realizat de Argital care are un preț foarte bun – 35 de lei 10 ml. Tot pe acest site puteți găsi uleiuri esențiale de lavandă, cuișoare, lămâie sau portocale dulci. Iar dacă sunteți din Iași puteți cumpăra acest produs de la Magazinul BIO Via Naturalia de pe esplanada din spatele Halei Centrale.

Atenţie: femeile însărcinate şi persoanele care suferă de tensiune mare sau tulburări epileptice trebuie să evite uleiul esenţial de rozmarin. Acesta poate fi iritant pentru pielea sensibilă. Fiind foarte stimulator, el poate să pertube somnul.


Postari asemanatoare

Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

Uleiul de cocos a devenit în ultimii ani un produs cosmetic râvnit de multe dintre doamnele şi domnişoarele dispuse să renunţe la tratamentele clasice şi dornice să încerce produse intrate nou pe piaţă. Despre uleiul de cocos trebuie să ştiţi, în linii mari, că este […]

Scapă de tenul şi părul gras cu uleiul de jojoba

Scapă de tenul şi părul gras cu uleiul de jojoba

Când suferi de un ten sau păr gras trebuie să îţi alegi cu mare grijă produsele cosmetice. Pornind de la șamponul şi balsamul de păr şi până la cremele de faţă, pudrele, fondul de ten şi fardul de pleoape. Remedii şi tratamente pentru a combate […]



6 thoughts on “Uleiul esenţial de rozmarin – îmbunătăţeşte capacitatea de reţinere”

  • Cat de des trebuie folosit pentru par, contra caderii parului, contra albirii, pentru indesirea parului, etc.?
    Cat de des se foloseste pentru memorie , si cum?
    Va multumesc
    Nicoleta

    • Bună Nicoleta. Iată cum se folosește uleiul esential:
      Oral: 1 picătură diluată într-o linguriță de miere sau ulei vegetal, 1 până la 3 ori pe zi.
      Extern: 5 la 10 picături diluate în 15 ml de ulei de sunătoare sau alt ulei neutru, prin masaje localizate.
      Pentru par insa recomand diluarea uleiului esential de rozmarin in ulei virgin de jojoba care deasemenea ajuta contra căderii părului.
      Poți folosi la fiecare spalare (la 4-5 zile maxim) pe părul curat. Speli parul, nu folosesti balsam si cand e aproape uscat aplici la rădăcină mixul de ulei de jojoba cu ulei de rozmarin. Înfășori un prosop în jurul capului și stai minim 30 minute (chiar și o oră) după care speli din nou cu șampon (de preferat fără sulfați)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *