Uleiul esenţial de cuişoare

Uleiul esenţial de cuişoare

Uleiul esenţial de cuişoare este unul dintre cele mai căutate uleiuri datorită proprietăţilor sale antibacteriene, antivirale, antiseptice, fungicide şi afrodisiace şi este extras din mugurii plantei, prin distilare cu aburi.

Ce trebuie să ştim despre cuişoare?

Cuişoarele sunt originare din ţările asiatice, precum India, China şi Indonezia. Acestea se folosesc atât la gătit, sub formă de condiment, cât şi în medicina tradiţională, în realizarea produselor şi cosmeticelor naturiste sau bio. Cuişoarele sunt populare la nivel global datorită conţinutului ridicat de minerale, precum fier, fosfor, sodiu, potasiu, dar şi de vitamine (A şi C).

Uleiul esenţial de cuişoare – AVANTAJE

Îngrijeşte pielea

Folosit cu regularitate, uleiul esenţial de cuişoare tratează acneea şi reglează excesul de sebum, prin simpla aplicare pe zona afectată, după ce s-a diluat cu puţină apă. În plus, curăță şi dezinfectează foarte bine suprafeţele iritate şi infectate.  Uleiul esenţial de cuişoare are şi efect cicatrizant. Puneţi 3-4 picături din uleiul esenţial de cuişoare pe un pansament şi masaţi bătăturile, suprafeţele corpului înţepate de insecte sau zgâriate. Atenţie: pansamentul trebuie să fie îmbibat în apă întrucât uleiul esenţial de cuişoare este foarte puternic şi poate irita pielea sensibilă.

Protejează dinții şi gingiile

Uleiul esenţial de cuişoare este folosit mai ales în stomatologie, întrucât întăreşte gingiile, ţine departe aftele şi previne apariţia cariilor. Proprietăţile sale germicide contribuie, de asemenea, la lupta împotriva microbilor şi la calmarea durerii de dinţi, a ulcerelor bucale şi a inflamaţiilor din gingii. Diluaţi puţin ulei de cuişoare în apă şi faceţi gargară – vă va ajuta la calmarea durerilor în gât. Totuşi, acest ulei trebuie administrat cu grijă, deoarece este foarte puternic şi poate cauza arsuri bucale.

Calmează durerile de cap şi înlătură stresul

Uleiul esenţial de cuişoare este un remediu excelent pentru tratarea durerilor de cap, a ameţelilor, dar şi a stărilor de anxietate, agitaţie şi stres. Înmuiaţi în apă un disc demachinat peste care să aplicaţi 2-3 picături din uleiul esenţial de cuişoare. Apoi masaţi uşor fruntea şi relaxaţi-vă. Efectul este unul răcoritor. În cazul migrenelor, adăugaţi puţină sare în uleiul esenţial şi masaţi-vă fruntea cu amestecul obţinut.

Uleiul esenţial de cuişoare este folositor și pentru persoanele care suferă de insomnie, deoarece induce o stare de somnolenţă. De asemenea, este un remediu potrivit şi în cazul depresiei sau pierderilor de memorie.

Tratează problemele respiratorii

Întrucât uleiul esenţial de cuişoare are efect antiinflamator poate ajuta la decongestionarea căilor respiratorii. De asemenea, este un expectorant eficient, putând fi utilizat la tratarea tusei, răcelii, astmului, sinuzitelor şi bronşitelor. Utilizarea lui pentru astfel de probleme trebuie făcută însă la recomandarea şi sfatul medicului.

Alte beneficii

  • Curăță sângele şi îmbunătăţeşte circulaţia sanguină
  • Tratează durerile de urechi (infecţiile urechii pot dispărea cu doar câteva picături de ulei de cuişoare încălzit)
  • Ameliorează stările de greaţă
  • Este recomandat şi în caz de frizoane
  • Este şi un afrodisiac natural care vă poate ajuta prin inhalare sau masaj să vă relaxaţi
  • Vindecă ulcioarele la ochi (puneţi la fiert o cană de apă peste care să adăugaţi 4-5 picături din uleiul esenţial de cuişoare. Se aplică cu ajutroul unor comprese care se lasă să îşi facă efectul timp de 20 de minute)

MARE ATENŢIE!

Dozele mărite pot provoca vărsături, diaree, greaţă şi hemoragie gastro-intestinală, iar în cazurile grave pot fi afectate funcţiile hepatice, pot apărea halucinaţiile, cuişoarele dovedindu-se chiar letale.

Pentru voi, am găsit aici un ulei esențial de cuișoare la un preț foarte bun. Sticluța de 100 ml costă 36 de lei. Tot pe acest site găsiți și alte uleiuri esențiale. Printre ele se numară cele de portocale dulci, de rozmarin, lavandă sau lămâie.


Postari asemanatoare

Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

Uleiul de cocos a devenit în ultimii ani un produs cosmetic râvnit de multe dintre doamnele şi domnişoarele dispuse să renunţe la tratamentele clasice şi dornice să încerce produse intrate nou pe piaţă. Despre uleiul de cocos trebuie să ştiţi, în linii mari, că este […]

Scapă de tenul şi părul gras cu uleiul de jojoba

Scapă de tenul şi părul gras cu uleiul de jojoba

Când suferi de un ten sau păr gras trebuie să îţi alegi cu mare grijă produsele cosmetice. Pornind de la șamponul şi balsamul de păr şi până la cremele de faţă, pudrele, fondul de ten şi fardul de pleoape. Remedii şi tratamente pentru a combate […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *