Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

Uleiul de cocos a devenit în ultimii ani un produs cosmetic râvnit de multe dintre doamnele şi domnişoarele dispuse să renunţe la tratamentele clasice şi dornice să încerce produse intrate nou pe piaţă. Despre uleiul de cocos trebuie să ştiţi, în linii mari, că este un produs de înfrumuseţare datorită proprietăţilor sale antibacteriene şi antifungice. În plus este un produs hidratant şi foarte grijuliu cu epiderma noastră.

Înainte să vă spun care sunt principalele beneficii ale uleiului de cocos trebuie neapărat să vă spun că aroma sa este una de-a dreptul deliciosă. Da, miroase exact ca un suc delicios de nucă de cocos sau mai bine zis ca o ciocolățică bounty. Aroma este atât de intensă încât rămâne în piele mult timp după utilizare.

Şi încă ceva: uleiul de nucă de cocos este format din grăsimi saturate (90%  din întreg conținutul), din vitaminele E şi K, dar este bogat şi în Fier.

Uleiul de cocos – beneficii pentru piele

  • Uleiul de cocos face parte din produsele destinate în mod special persoanelor cu mâinile uscate, crăpate, deshidratate, iritate şi cu inflamaţii
  • Hidratează şi catifelează pielea
  • Înlătură senzaţia de piele uscată
  • Este un bun exfoliant
  • Este blând cu rănile sau bătăturile (vindecă vânătăile)
  • Calmează iritaţiile (uleiul de cocos este indicat de folosit după epilare întrucât are rol antibacterian şi pe deasupra datorită aportului mare de acizi graşi calmează iritaţiile minore)
  • Încetineşte procesul de îmbătrânire a pielii
  • Tonifică şi infrumusețează pielea
  • Îi conferă o strălucire cum puţine produse fac aceste lucru (veţi vedea în pozele de mai jos)

Uleiul de cocos beneficii pentru păr

  • Vitamina E din uleiul de cocos reprezintă un adevărat tonic pentru stimularea creşterii părului
  • Atât acizii graşi, cât şi proteinele din componenţa uleiului de cocos ţin la distanţă mătreaţa, bolile scalpului, dar întăresc şi firul de păr
  • Tratează căderea părului şi are rol esenţial în refacerea lui după ce a fost afectat de expunerea prelungită la soare sau de supunerea lui la tratamente lungi şi agresive
  • Este recomandat în special persoanelor cu părul uscat şi deteriorat întrucât hidratează pielea capului şi reface foliculii de păr
  • Îi oferă strălucire şi supleţe

Acum să vă povestesc despre produsul testat de mine: e un unt de cocos bio, virgin, presat la rece pe care l-am găsit pe un site tare drag mie. Este vorba de magazinul Via Naturalia unde poți găsi acest ulei in varianta de 250 ml dar si in varianta mult mai economica de borcan de 500ml. Untul de cocos virgin ales de mine poate fi folosit atât pentru îngrijirea pielii, cât şi a părului şi are efecte benefice asupra tutoror tipurilor de piele/ten.

Produsul pe care l-am testat eu îl găsiţi aici, aşa că acum începem cu primele poze.

Prima reacţie atunci când atingi untul de cocos este că “se TOPEŞTE”. Din cauza faptului că are un punct de topire destul de scăzut, este cunoscut şi sub denumirea de „ulei de cocos”. Senzaţia este una foarte plăcută, untul se topeşte practic odată ce a intrat în contact cu piela ta şi nu e nevoie decât să îl distribui pe întreaga suprafaţă a mâinilor sau a corpului, prin mişcări circulare.

Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă       Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

Vă recomand să nu folosiţi uleiul de cocos înainte de a ieşi din casă sau înainte de a trece la treburile casnice. Aplicaţi untul de cocos pe mâni (de exemplu) şi lăsaţi-l să intre în piele în jur de 15-20 de minute. Eu l-am folosit doar seara, înainte de culcare pentru a fi sigură că are timp suficient să îşi facă efectul.

Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

În plus, untul de cocos poate fi utilizat şi pentru împrospătarea tenului, dar şi pentru înlăturarea stării de oboseală. Iar dacă sunteţi dispuse să renunţați (măcar ca experiment) la demachiantul vostru să ştiţi că uleiul de cocos este foarte bun pentru îndepărtarea machiajului, în special a machiajului rezistent la apă.


Postari asemanatoare

Concurs: CÂŞTIGĂ alintul de primăvară!

Concurs: CÂŞTIGĂ alintul de primăvară!

Gata, a început şi luna femeilor! O lună cu flori, cadouri, ieşiri, alintături şi mult optimism. La Iaşi, s-a instalat primăvara aşa cum nu se putea mai bine: cu un soare generos şi cu multe canafuri în piept. Ca să fie bucuria completă m-am gândit […]

Scapă de tenul şi părul gras cu uleiul de jojoba

Scapă de tenul şi părul gras cu uleiul de jojoba

Când suferi de un ten sau păr gras trebuie să îţi alegi cu mare grijă produsele cosmetice. Pornind de la șamponul şi balsamul de păr şi până la cremele de faţă, pudrele, fondul de ten şi fardul de pleoape. Remedii şi tratamente pentru a combate […]



56 thoughts on “Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă”

  • Eu am renuntat pe jumatate la demachiantul meu, inca il folosesc pentru ochi. Pentru fata mi-am facut o combinatie de ulei de masline, ceai de musetel si 1 picatura de ulei de lavanda. Oare merge sa inlocuiesc uleiul de masline cu cel de cocos, cred ca miroase muuult mai bine. Sau isi face efectul mai bine asa singurel ?

  • Si eu am folosit untul de cocos de la Jovis si-am fost tare multumita. Inainte imi facusem un stoc generos direct de la Akoma, dar e mai bine sa-l ai in cantitate cat mai mica.
    Mi-a placut mult review-ul tau, astfel ca abia astept sa vad surpriza de martie 😀 (eu am visat ca va fi un concurs :P)

  • Interesant produsul tau, l-as folosi pentru par in special. Dar si mainile prezinta uneori o uscaciune surprinzatoare. 🙁
    Si eu visam sa am o cadou pe blog de 1 martie. Pentru vizitatori. Era si este marea mea dorinta. Momentan insa nu am gasit nimic interesant de oferit… Iar eu nu am sponsori.

    • O sa te indragostesti de mirosul lui. De exemplu, daca il folosesti pentru intretinerea mainilor si peste o ora iesi din casa, mirosul se mentine atat de bine in piele incat ai senzatia ca te-ai dat cu un parfum de nuca de cocos.

  • Uleiul de cocos este, intr-adevar, minunat. Pe langa proprietatile lui, si mirosul este placut (in comparatie cu cel de masline).

  • buna Iulia, ce inbunatatiri ai observat in legatura cu parul dupa folosirea untului de cocos?.. eu am inceput sa il folosesc si as dori cateva sfaturi?.. cum il aplic, cum functioneaza? cat timp de actiune are ..etc.. astept cu interes raspunsul tau..te pup

    • Salutare si bine ai venit pe blog 🙂
      Untul de cocos se foloseste numai in cazul in care parul tau este uscat si deshidratat. Ca si in cazul untului de shea, untul/uleiul de cocos se aplica inainte de a te spala pe par. Acopera-te cu un prosop si dupa 15 minute, samponeaza-te ca de obicei. Daca folosesti uleiul si pe scalp, vei scapa de matreata.
      Sper ca ti-au fost utile sfaturile si te mai asptept pe blog.

  • Buna,am si eu cateva intrebari:
    1)cum pot folosi uleiul de nuca de cocos in combinatie cu uleiul de susan pentru ten gras-acneic in conditile in care iau imunosupresie si sunt foarte sensibila.
    2)cum pot folosi uleiul de cocos pentru par gras in conditiile in care ma vopsesc si am varfurile despicate.
    3)in combinatie cu ce pot folosi uleiul de cocos pentru dantura si cum.
    4)cum folosesc uleiul de cocos pentru detoxifierea l talpi,coloana vertebrala si lombara?
    Multumesc si astept raspuns.
    P.S.Am cumparat si ulei de susan,pentru ten.

    • Buna. Intrebarile tale sunt foarte medicale si cred ca ar trebui sa consulti un medic. Nu stiu daca uleiul de cocos interactioneaza cu unele medicamente.
      Pe de alta parte cel mai indicat ulei pentru tenul acneic este uleiul de jojoba. Este singurul ulei care compozitia asemanatoare sebumului uman si care penetreaza bariera creata de acesta din urma in cazul unui ten gras.. Pentru par nu exista nici o contraindicatie. Poti folosi uleiul de cocos direct pe par. Lasa sa actioneze pana la o ora si apoi speli cu un sampon hidratant.
      Pentru dantura trebuie sa faci oil pulling (sa mesteci si sa plimbi uleiul prin gura fara a-l ingiti) cam 15 minute in fiecare dimineata.
      In rest pentru corp uleiul se foloseste ca orice ulei de masaj sau chiar poti face impachetari (aplici uleiul pe tot corpul si te infasori in folie de plastic 30 min.) Uite aici inca un articol interesant
      http://www.vianaturalia.ro/blog/articole/ulei-de-cocos-virgin-aliatul-imunititatii-tale

  • buna….daca am tenul sensibil cu mici probleme de cuperoza…la nas in special..pot sa folosesc uleiul?am tenul roșiatic in special la frig sau soare…

    • Da poti folosi uleiul de cocos si in cazul tenului cu rozacee sau cuperoza. Dupa demachiant si tonic (atentie sa nu contina alcool) poti folosi uleiul de cocos in loc de crema obisnuita. Daca ti se pare ca tenul ramane prea gras poti sterge surplusul cu o discheta la 10 minute de la aplicare

  • Buna as dori sa îmi comand acest tip de ulei de aici se poate ? Am tot căutat si prin magazine si nu am găsit mi-am mai comandat de pe internet de pe un al site am fost tare dezamagita nici nu avea miros de cocos ? as vrea sa i-l folosesc pt fata !

  • Eu folosesc pentru par uleiul de cocos impreuna cu uleiul de masline si doua galbenusuri”bio”,asta pentru caderea lui.Am inceput acest tratament de-o saptamana.Iar ca sampon folosesc Revalid.Nu am observat o schimbare wow pana acum,totusi este devreme.Sper sa se termine cosmarul meu.

    • Buna Simina,
      Uleiul de cocos este excelent pentru bebelusi cu conditia sa fie un ulei de cocos extravirgin, adica sa nu fie prelucrat si sa fie obtinut prin presare la rece.
      Uleiul rafinat este albit prin procedee chimice si provoaca iritatii.
      Poti folosi pe intreg corpul, pe par, urechiuse, fata si evident ca pe fundulet. Folosit regulat previne aparitia iritatiei de scutec, scuamele, si chiar unele forme usoare de dermatita.
      Asa ca sfatul meu e sa nu eziti nici o clipa, mai ales ca poti sa-l folosesti si tu ca si crema de fata (daca ai pielea uscata) sau de corp.
      Si in bucatarie e minunat, in prajituri sau chiar la gatit.
      Cred ca un borcan de ulei de cocos extravirgin e o investitie extraordinara pentru toata familia.

    • Este excelent pentru foliculita. Uleiul de cocos are un continut ridicat de substante antibacteriene, antiinflamatoare și antifungi.
      Se foloseste adesea pentru a dezinfecta si calma zone cu potential de infectie si inflamare. Se foloseste inclusiv ca pasta de dinti in paradontoza sau infectii bucale.
      Are atat de multe intrebuintari incat poate fi o investitie minunata in fiecare casa.

  • @Lola …daca petele maronii de pe fata sunt de la soare ,incearca o masca cu bicarbonat si miere (eu asa scap de ele la sfarsitul verii)

    • Am testat uleiul de cocos petru păr și pentru scalp. Pot să-ți spun că părul arată mai curat, mai des și mai hidratat. Dat fiind ca uleiul de cocos este puternic antibacterian și antifungic și pe altă arte că este nutritiv și hidratant cu siguranță poate ajuta. Însă trebuie să ai răbdare pentru că rezultatele se văd în timp. Trebuie să-ți faci o mască la fiecere spălare minimum o lună. Pe de altă parte căderea părului poate avea multiple cauze, inclusiv hormonale și poate merită să consulți și un medic.

  • Buna ! Am și eu o intrebare . Am folosit uleiul de cocos doar seara pe maini și ten și mi sa inrosit fata foarte rau. Nu stiu de ce? Ma puteti ajuta?

    • Nu stiu ce să-ți spun. Nu am mai auzit. Uleiul de cocos chiar e recomandat în cuperoză sau alte înroșiri ale feței.
      Poate era expirat sau poate era ulei rafinat. Dacă nu te-ai înroșit și pe mâini poate ai o sensibilitate mărită pe față de la un produs care l-ai folosit anterior.

    • Bună Daiana,
      Sub denumirea de unt se poate ascunde orice. Unii folosesc denumirea de unt pentru uleiul de cocos, dar unt poate fi si uleiul rafinat sau o crema de cocos tartinabilă. Singurul produs cu veritabile calitati atât nutritionale cât și cosmetice este uleiul de cocos virgin sau extravirgin, adica presat la rece.
      Daca ai acest ulei poti sa-l folosesti atat alimentar cat si în cosmetică.

    • Bună Elena. Depinde de tipul de ten. Pentru un ten foarte uscat poți să-l folosești și zilnic ca orice cremă. Pentru un ten normal cum am eu il folosesc de 3-4 ori pe săptămână. Când am timp îl las puțin pe față ca o mască, apoi sterg cu dischete. Elimină bine impuritățile. Dacă simți fața grasă poți curăța cu apă micelară. Se recomandă chiar și la tenul mixt sau gras deoarece este puternic antimicrobian si antiseptic și curăță bine și în profunzime. La ten gras poți face o mască odată pe săptămână.

    • Bună Ramona.
      Daca uleiul e solid incalzeste in palma o cantitate si apoi intinde bine pe par. Unii recomanda pe parul ud dar eu folosesc pe parul uscat sau macar bine sters si zvântat. Parul trebuie sa fie curat. Multa lume pune tratamentele pe parul murdar pentru „oricum trebuie spalat dupa”. Orice tratament se aplica pe un par curat pt ca altfel nu poate patrunde. Poti sa stai cat de mult. Minim o ora sau chiar peste noapte daca iti pui o casca si infasori bine parul. Eu stau intre una si doua ore. Deasemenea poti face si un masaj al scalpului timp de 5-10 minute, activeaza circulatia si are efect in cazul caderii parului. Cantitatea variaza functie de lungimea parului intre 1 si 3-4 lingurite. Dupa se spala din nou parul si urmezi rutina ta normala cu balsam daca folosesti. Acest tratament poti sa-l folosesti saptamanal sau la 2 saptamani. Daca parul e foarte uscat poti sa folosesti ulei si zilnic prin aplicarea pe varfuri, dar in cantitate foarte mica. Asigura o buna protectie solara asa ca poti sa-l folosesti si la plaja sau la piscina. In principiu in afara tratamentului descris mai sus poti sa-l folosesti ca orice ulei de styling.

  • Eu am cumpărat ulei de cocos de la magazinul naturist si nu miroase este foarte bun.incercati si nu cumparati de pe site-uri

    • Buna Roxana.
      Sunt magazine si magazine. Produsul si-l alege fiecare. Uleiul de cocos trebuie sa fie extravirgin, bio daca se poate si sa fie in termen. Se presupune ca intr-un magazin poti cerceta mai bine aceste apecte decat pe un site. Insa exista si multe site-uri de incredere care vand produse extrem de bune. Uleiul de cocos nu trebuie sa miroase a ranced. Uleiul extravirgin miroase exact ca o nuca de cocos proaspata si gustul este la fel.

    • Da Elena. Poti face o masca din 2 lingurite bicarbonat si o lingurita ulei de cocos (daca este intarit). Daca uleiul este lichid pune cate putin pana se face o pasta groasa. Poti apoi sa folosesti pasta ca o masca sau ca un exfoliant sau ambele. Se lasa 10 minute pe fata, apoi se fac miscari delicate circulare de exfoliere. Se indeparteaza cu dischete si apa calduta. Nu mai trebuie sa pui crema dupa. Este pentru ten sensibil in special dar prin calitatile purifiante ale bicarbonatului si prin calitatile antibacteriene si dezinfectante ale uleiului de cocos putem considera aceasta masca benefica si pentru tenul gras cu puncte negre si cosuri. Daca ai cosuri trebuie sa o folosesti doar ca masca si nu ca exfoliant pentru ca nu e indicat sa spargi cosurile.

  • Un aliment foarte sanatos care ofera multe beneficii. Folosit in salate vegane/vegetariene ajuta la o mai bun absorbtie in organism a vitaminelor si nutrientelor.
    E foarte recomandat dimineata pe stomacul god o lingurita de ulei de cocos. Ofera beneficii pentru creier, ochi si piele.
    Va multumesc de informatiile utile.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *