Uleiul de arnică este un ulei vegetal realizat din flori de arnică bio macerate, excelent în tratarea rănilor. Este folosit nu numai pentru îngrijirea şi tratarea iritaţiilor, a rănilor şi a inflamaţiilor, ci şi ca ulei de masaj.
Este cunoscut faptul ca uleiul de arnică are proprietăţi calmante şi stimulează circulaţia sângelui. Este indicat în mod special persoanelor care suferă de o piele uscată, care se irită uşor şi este sensibilă la temperaturi joase sau la expunerea la razele soarelui. De fapt, proprietăţile uleiului de arnică sunt atât de multe şi de complexe încât e bine să îl ai tot timpul de îndemână.
Ce trebuie să ştim despre arnică
Arnica este o plantă care creşte la înălţimi de peste o mie de metri şi are flori de un galben intens, strălucitor, asemănătoare cu cele de floarea-soarelui. Florile sunt bogate în ulei esenţial, dar şi în vitamine precum B1, B2, C şi E, în acizi organici, flavonoide, caretenoizi și săruri minerale.
Uleiul de arnică – beneficii
- Revitalizează pielea şi o tonifică (are efect de întinerire a pielii mature şi obosite)
- Redă culoarea pielii palide
- Ajută la estomparea vânătăilor
- Se foloseşte în cazul contracturilor musculare, a entorselor
- Este de un real ajutor pentru tratarea picioarelor grele
- Regenerează ţesuturile
- Grăbeşte vindecarea iritațiilor
- Înlătură febra musculară şi durerile reumatice
- Folosit pentru îngrijirea părului, uleiul de arnică întăreşte rădăcina părului şi împiedică despicarea firelor
- Distruge viruşii şi bacteriile
- Elimină şi împiedică apariţia ciupercilor patogene
- Elasticizează pielea şi este un bun antioxidan
RECOMANDARE COSMETICE BIO
Eu am un ulei de arnică de la La Drôme, pe care l-am cumpărat de pe site-ul celor de la beautyhouse.ro şi pe care îl găsiţi aici. Se înscrie în rândul produselor cosmetice bio.
APLICARE
Îl folosesc înainte să fac sport, pentru a preveni instalarea febrei musculare, dar şi atunci când am dureri mari de coloană. Aplicarea se face prin masaj, cu mişcări circulare şi rapide, iar dacă vă simţiţi membrele obosite puteţi apela la un nou masaj, după efort, dar de această dată să fie un masaj lent, cu mişcări fine şi ample.
De asemenea, dacă aveţi pielea uscată, aplicaţi câteva picături din uleiul de arnică pe un disc demachiant şi masaţi-vă încet tenul, dupa ce l-aţi spălat bine şi este încă uşor umed. Nu înlăturaţi tratamentul, ci lăsaţi-l să intre în piele. Nu are un miros neplăcut, astfel încât nu vă va incomoda cu nimic.
Vă spuneam ca uleiul de arnică este excelent în tratarea vânătăilor şi a iritaţiilor. Atenţie însă: nu aplicaţi uleiul de arnică direct pe rănile deschise.
Compoziţie
flori de arnică bio macerate în ulei de floarea soarelui îmbogăţit cu vitamina E naturală.
Cum se păstrează
Dat fiind faptul că uleiul de arnică este oxidativ, acesta se păstrează până la 6 luni de la deschidere într-un loc răcoros, în recipient închis, ferit de aer şi lumină, sub 35 grade C. Păstrat la frigider perioada se prelungeşte până la 12 luni.
Ați folosit până acum uleiul de arnică? Voi cum tratați febra musculară, durerile de membre si cele de culoană?
Febra musculara? Parca cu o aspirina. :)) Oricum nu trece decat dupa cateva zile. Dureri de coloana nu am avut, Slava Domnului, si sper sa nu am prea curand. Ah, ba da, am avut niste dureri de spate, cred ca dormisem gresit si mi se pusese un junghi. Sau ceva de genul. Am intrat in panica, cred ca era bun uleiul de arnica…
Am mai avut carcei. Mai ales dimineata. Se trateaza si ei cu uleiul acesta?
Aparitia carceilor este cauzata de lipsa de calciu, magneziu si zinc din organism. Nu am folosit ulei de arnica pentru carcei si nu cred ca si-ar face efectul, din moment ce carceii reprezinta o afectiune cauzata de alimentatie nesanatoasa si stres.
Foarte interesant acest ulei, mai ales ca am o piele f uscata si dureri de coloana.
Eu l-am descoperit relativ recent. Stiam ca exista doar tinctura si pudra de arnica, ambele bune pentru tratarea vanatailor si a entorselor.
Sunt in faza in care-mi caut o crema de corp- noua, minunata, care sa ma dea pe spate 🙂
Mi s-a terminat minunata crema cu shea butter de la Styx- organica – si nu vreau sa dau atatia bani pe ea aici, comandand-o prin posta din austria.
Deocamdata as merge doar pe uleiul de argan dar singura problema ar fi faptul ca dupa cateva zile, oricat de bine te-ai ingriji, patrunde in haine, nu pot sa stau goala o ora prin casa dupa ce il aplic 🙂
Da, uleiurile astea necesita sa le lasam sa intre in piele in jur de 45 de minute, atunci cand le aplicam pe suprafete mari. Sa stii insa ca uleiul de argan incercat de mine intra in piele relativ repede si nu lasa urme pe haine. Si eu am fost uimita de asta.
exista si gelul de arnica. am folosit recent ulei de arnica. este excelent pentru toate ipurile de echimoze, entorse, dureri musculare, dureri de articulatii. contraindicatii doar in cazul ranilor deschise.