Uleiul de argan pentru îngrijirea şi demachierea ochilor

Uleiul de argan pentru îngrijirea şi demachierea ochilor

Uleiul de argan este unul dintre cele mai rare uleiuri din lume. Este extras din seminţele fructelor de argan, copac nativ din Maroc. Uleiul de argan este un produs cosmetic recomandat atât pentru îngrijirea pielii şi a părului, cât şi pentru tratarea diferitor afecţiuni ale pielii, cum ar fi eczemele, iritaţiile, petele şi chiar psoriazisul.

Uleiul de argan conţine acizi graşi esenţiali şi fenoli, dar şi vitamina A şi E. Tocmai de aceea este excelent pentru tratarea şi îngrijirea pielii uscate, descuamate, mereu iritate sau a celei mature şi lipsite de vitalitate. Pentru că are proprietăţi hidratante, uleiul de argan menține pielea frumoasă, previne căderea părului, catifelează buzele şi întăreşte unghiile

  • Cum ne ajută uleiul de argan să îngrijim pielea din jurul ochilor

Când vrem să apelăm la un astfel de produs trebuie să ştim că avem de ales între un ulei de argan preţios (aplicat pe ten), un demachiant sau creme și loţiuni care au la bază uleiul de argan.

Este un produs cosmetic care hidratează tenul, îi oferă elasticitate şi îl ferește de iritaţiile cauzate atât de temperaturile scăzute, cât şi de vânt şi de soarele puternic.

Uleiul de argan este indicat pentru îngrijirea pielii uscate din jurul ochilor întrucât poate înlocui perfect cremele de zi şi de noapte, iar datorită proprietăţilor sale antioxidante previne apariţia ridurilor. De asemenea, are un rol benefic în calmarea pielii mature, întrucât intră foarte repede în piele şi previne îmbătrânirea cutanată.

Uleiul de argan poate fi aplicat pe piele atât în stare naturală, cât şi în combinaţie cu alte produse folosite (puteţi adăuga câteva picături din uleiul de argan în cremele de faţă).

Nu uitaţi: principala calitate a uleiului de argan este efectul anti-imbatranire – uleiul de argan are în compoziţia sa un nivel ridicat de vitamina E sau tocoferoli (categorie de antioxidanţi care ajută la combaterea acţiunii radicalilor liberi) şi de saponine care au rol în înmuierea şi catifelarea pielii. În plus, uleiul de argan linişteşte şi calmează tenul, îmbunătăţește aspectul ridurilor din jurul ochilor, iar pielea îşi recapătă strălucirea.

  •  RECOMANDARE + UTILIZARE

Este important ca în trusa voastră cu produse de îngrijire faciale să se regăsească pe lângă o cremă hidratantă şi o loţiune tonică şi un demachiant delicat pe bază de ulei de argan. Recomandarea mea este un demachiant  bio produs de Gamarde care conţine ulei de argan şi pe care îl găsiţi pe acest site.

uleiul de argan
Demachiant bio delicat pentru ochi cu ulei de argan

Demachiantul delicat pentru ochi permite nu numai îndepărtarea tuturor urmelor de machiaj, ci şi hidratarea intensă a pielii. Gândiţi-vă la acest produs cosmetic ca la un tratament care vă catifelează şi împrospătează pielea. În plus, vă înmoaie epiderma şi o face mult mai receptiva la produsele de make-up.

Demachiantul bo declicat de la Gamarde poate fi folosit la fel ca orice alt demachinat. Pulverizaţi uleiul de argan pe un disc demachinat după care începeţi să masaţi uşor în jurul ochilor pentru îndepărtarea machiajului. Ingredientele bio ajută chiar şi la îndepărtarea  machiajului rezistent la apă.

Chiar dacă este un produs destinat îndepărtării machiajului din zona ochilor, îl puteţi folosi şi în cazul buzelor, pentru a scăpa de urmele inestetice lăsate de rujuri sau gloss-uri şi pentru a scăpa de senzaţia de buze uscate şi lipsite de elasticitate.

Demachiantul bio conţine ulei de argan virgin, ulei de floarea soarelui, extract de gălbenele, vitamina E vegetală, ulei esenţial de lemn de trandafir şi mirt.


Postari asemanatoare

Concurs: CÂŞTIGĂ alintul de primăvară!

Concurs: CÂŞTIGĂ alintul de primăvară!

Gata, a început şi luna femeilor! O lună cu flori, cadouri, ieşiri, alintături şi mult optimism. La Iaşi, s-a instalat primăvara aşa cum nu se putea mai bine: cu un soare generos şi cu multe canafuri în piept. Ca să fie bucuria completă m-am gândit […]

Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

Uleiul de cocos a devenit în ultimii ani un produs cosmetic râvnit de multe dintre doamnele şi domnişoarele dispuse să renunţe la tratamentele clasice şi dornice să încerce produse intrate nou pe piaţă. Despre uleiul de cocos trebuie să ştiţi, în linii mari, că este […]2 thoughts on “Uleiul de argan pentru îngrijirea şi demachierea ochilor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *