Uleiul de argan – beneficii pentru păr

Uleiul de argan – beneficii pentru păr

Uleiul de argan este unul dintre cele mai folosite produse cosmetice bio pentru îngrijirea pielii şi a părului. Supranumit şi lichidul de aur, uleiul de argan întinereşte şi înfrumuseţează aspectului firelor de păr.

Uleiul de argan, asemenea untului de shea şi uleiului de jojoba, reface părul uscat şi deshidratat, hidratează firele de păr distruse de şocurile termice sau de folosirea gresiva a produselor cosmetice.

Principalele beneficii ale uleiului de argan pentru păr sunt:

  • Îmbunătăţeşte elasticitatea părului
  • Previne căderea părului şi stimulează creşterea acestuia
  • Hidratează părul şi îi redă supleţea de care are nevoie
  • Previne încâlcirea firelor de păr
  • Are efect de întărire a firelor
  • Repară membrana celulară deteriorată a părului
  • Catifelează firele de păr
  • Previne inflamarea scalpului
  • Reduce riscul apariţiei mătreţii, mâncărimilor sau iritaţiilor.

Uleiul de argan este recomandat tuturor tipurilor de păr, datorită conţinutului ridicat de Vitamina E (substanţă benefică pentru tratarea oricărui tip de păr). Este însă indicat în mod special persoanelor cu părul uscat, cu vârfurile despicate şi cu părul distrus de vopsea. De ce? Pentru că are propietati calmante care vor restabili netezimea părului, făcându-l uşor de pieptănat şi coafat.

Uleiul de argan reprezintă una dintre cele mai bune surse de substanţe nutritive esenţiale pentru sănătatea firelor de păr şi a porilor acestora, datorită conţinutului bogat de acizi graşi nesaturaţi, omega 3 şi omega 9, care au capacitatea de a trata inclusiv părul casant şi firele de păr despicate.

RECOMANDARE + UTILIZARE

Uleiul de argan pe care eu l-am încercat şi pe care vi-l recomand este un ulei de argan preţios destinat atât îngrijirii tenului, cât şi părului, produs de Douce Nature şi pe care îl găsiţi aici. Este un produs cosmetic bio care deşi este bogat în acizi graşi nu îngraşă părul, ci îi redă luciul şi strălucirea naturală. Îmi place acesta în mod special pentru ca este perfect etanș, nu trebuie să torn în palmă și să se piardă ulei prețios. În timp calitățile rămân nealterate și nu apare mirosul de ulei rânced. În plus producătorul oferă garanție pentru faptul că nucile de argan nu au intrat în contact cu saliva caprelor.

uleiul de argan pentru par
Ulei de argan bio de la Douce Nature

CUM SE APLICĂ

Se toarnă câteva picături de ulei de argan sau se pulverizează direct pe părul uscat de la rădăcină până la vârfuri. Apoi masaţi uşor timp de 10 minute şi lăsaţi tratamentul să îşi facă efectul aproximativ o oră. Vă recomand să nu vă acoperiți capul cu un prosop, ci cu o folie de plastic pentru ca uleiul să aibă timp să hidrateze firele de păr. După ce aţi lăsat să treacă 60 de minute clătiţi părul şi apoi spălaţi-l foarte bine.

Dacă aveţi în plan să mergeţi la mare, atunci nu trebuie să uitaţi nici de uleiul de argan. Pentru a evita efectele nocive cauzate de vânt şi de expunerea prelungita la soare, este bine ca atunci când vă întoarceţi de la plajă să vă spălaţi foarte bine părul şi să aplicaţi câteva picături de ulei de argan pe păr, cât timp acesta încă mai este umed, după care lăsaţi-l să se usuce.

La fel de bine puteţi să recurgeţi la metoda mea: puteţi adăuga câteva picături de ulei de argan în şamponul sau balsamul care îl folosiţi regulat. Şi cum uleiul de argan este unul dintre produsele mele preferate vă recomand să apelaţi şi la şampoane sau balsamuri de păr pe bază de ulei de argan şi unt de shea. Despre cât de bune sunt produsele de mai jos (balsamul şi şamponul de păr) v-am povestit aici, iar dacă sunteţi interesate să testați un astfel de produs…îl găsiţi aici la un preţ foarte bun.

uleiul de argan pentru par
Șampon cremă cu ulei de argan și unt de shea

uleiul de argan pentru par
Balsam de păr bio cu ulei de argan

 
 
 
 
 


Postari asemanatoare

Concurs: CÂŞTIGĂ alintul de primăvară!

Concurs: CÂŞTIGĂ alintul de primăvară!

Gata, a început şi luna femeilor! O lună cu flori, cadouri, ieşiri, alintături şi mult optimism. La Iaşi, s-a instalat primăvara aşa cum nu se putea mai bine: cu un soare generos şi cu multe canafuri în piept. Ca să fie bucuria completă m-am gândit […]

Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

Uleiul de cocos a devenit în ultimii ani un produs cosmetic râvnit de multe dintre doamnele şi domnişoarele dispuse să renunţe la tratamentele clasice şi dornice să încerce produse intrate nou pe piaţă. Despre uleiul de cocos trebuie să ştiţi, în linii mari, că este […]13 thoughts on “Uleiul de argan – beneficii pentru păr”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *