Uleiul de argan – beneficii pentru organism

Uleiul de argan – beneficii pentru organism

Uleiul de argan este extras din seminţele fructelor de argan, un arbore originar din Maroc. Uleiul de argan este unul dintre cele mai preţioase și scumpe uleiuri folosite atât pentru tratarea unor afecţiuni interne, cât şi pentru îngrijirea părului, a tenului şi a pielii. Uleiul de argan conține acizi graşi esenţiali ( omega-6 şi omega-9), fenoli, şi vitamina E.

Uleiul de argan pentru piele şi păr

Uleiul de argan tratează pielea uscată şi deshidratată, calmează iritaţiile, eczemele şi coşurile, previne apariţia ridurilor şi menţine pielea catifelată. În plus, folosit pentru îngrijirea părului, uleiul de argan întăreşte firul de păr, îi conferă părului strălucire şi elimină mătreața. Este un produs folosit însă şi pentru întărirea unghiilor sau pentru catifelarea buzelor (mai ales în sezonul rece când buzele crapă din cauza temperaturilor scăzute).

Uleiul de argan pentru organism

Uleiul de argan conţine steroli din plante rare (schottenol și spinasterol) care nu se găsesc în compoziţia altor uleiuri. Se consideră că această combinaţie de fitosteroli este unică. În general, fitosterolii reduc inflamaţia şi blochează absorbţia de colesterol din intestine. De asemenea, au şi proprietăţi anticancer.

Alte beneficii:

  • Îmbunătăţeşte digestia
  • Tratează artrita şi bolile reumatice
  • Stimulează circulaţia sanguină
  • Întăreşte imunitatea organismului
  • Scade nivelul colesterolului rău şi îl menţine la cote normale pe cel bun
  • Calmează psoriazisul
  • Poate fi folosit cu succes pentru prevenirea vergeturilor, pe durata sarcinii
  • Este cunoscut pentru proprietăţile sale afrodisiace

Cantitatea mare de vitamina E, dar şi antioxidanţii puternici ţin răcelile departe, iar durerile musculare dispar în timp. Uleiul de argan administrat zilnic (10 – 15 picături) grăbeşte procesul de vindecare al ţesuturilor, cum ar fi în cazurile de vărsat de vânt, zgârieturi sau arsuri ale pielii. Un alt plus al uleiului de argan constă în faptul că grăbeşte procesul de ardere al grăsimilor şi reprezintă ingredientul care nu trebuie să lipseacă din meniul vostru atunci când luaţi în calcul o cură de slăbire.

Dacă despre aceste beneficii aţi mai auzit până acum, următorul cu siguranţă vă va lua prin surprindere. Uleiul de argan creşte nivelul de energie din corp, lucru care se traduce prin mărirea libidoului şi prelungirea actului sexual.

Cum îl consumăm

Uleiul de argan poate fi folosit ca dressing în salate de crudităţi proaspete de primăvară, oferind un uşor miros de nucă legumelor, însă poate fi adăugat şi la diverse mâncăruri gătite, cum sunt: peştele, cartofii dulci, supele şi chiar deserturile.


Postari asemanatoare

Concurs: CÂŞTIGĂ alintul de primăvară!

Concurs: CÂŞTIGĂ alintul de primăvară!

Gata, a început şi luna femeilor! O lună cu flori, cadouri, ieşiri, alintături şi mult optimism. La Iaşi, s-a instalat primăvara aşa cum nu se putea mai bine: cu un soare generos şi cu multe canafuri în piept. Ca să fie bucuria completă m-am gândit […]

Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

Uleiul de cocos a devenit în ultimii ani un produs cosmetic râvnit de multe dintre doamnele şi domnişoarele dispuse să renunţe la tratamentele clasice şi dornice să încerce produse intrate nou pe piaţă. Despre uleiul de cocos trebuie să ştiţi, în linii mari, că este […]2 thoughts on “Uleiul de argan – beneficii pentru organism”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *