Tratarea coşurilor: alimentaţie sănătoasă şi o mică descoperire

Tratarea coşurilor: alimentaţie sănătoasă şi o mică descoperire

Ce poate fi mai neplăcut decât să nu poţi scăpa de coşuri, în ciuda faptul că ai apelat în repetate rânduri fie la tratamente medicamentoase şi naturiste, fie la cosmetice? Tratarea coşurilor, la fel ca şi întreţinerea corpului şi a părului, trebuie să pornească din interior.

O alimentaţie bazată în exces pe produse de tip fast-food, care conţin mult ulei, sare sau zahăr, duce automat la apariţia acneei. Aşadar, o alimentaţie bazată pe salate de fructe şi legume, dar şi carne de pui, vită, curcan ori peşte vă asigură o piele fără iritaţii şi coşuri. Adăugaţi şi cereale în meniul vostru şi ceva seminţe de in.

Tratarea coşurilor
Uleiul de migdale este indicat în cazul pielii uscate şi deshidratate.

După acest pas, tratarea coşurilor poate fi atacată şi cu ajutorul uleiului de migdale. Vă spuneam ieri că uleiul de migdale este indicat de folosit pentru îndesirea sprâncenelor. Ei, uite că e bun şi pentru tratarea coşurilor (atenţie – uleiul de migdale îşi face efectul numai în cazul acneei punctiforme).

L-am descoperit în liceu, într-o perioadă în care schimbam frecvent cremele pentru tratarea coşurilor.

 Aveam o acnee comună, dar care mă incomoda. Tratamentul pentru tratarea coşurilor despre care am să vă povestesc l-am aplicat de 3 ori pe săptămâni, timp de 3 luni.

Voi fi sinceră cu voi: pe durata aplicării uleiului de migdale, coşurile au dispărut şi pielea a devenit mult mai calmă şi catifelată. Însă după încetarea tratamentului, la vreo două luni, acneea a reapărut. De aceea am spus că totul trebuie să pornească din interior.

Cum aplicaţi uleiul de migdale?

Încălziţi uşor uleiul de migdale. Apoi luaţi mai multe discuri demachiante, înmuiaţi-le bine în ulei şi începeţi să vă pansaţi tenul, masând uşor, în special zonele cu probleme. Apoi acoperiţi-vă tenul cu un prosop, de preferat înfăşurat în două sau în trei (ca să se menţină căldura) şi relaxaţi-vă pe o canapea.

Acest tratament pentru tratarea coşurilor nu durează mai mult de 20 de minute, după care îl înlăturaţi cu apă caldă.

 Şi repet: tratarea coşurilor începe cu câte un măr zilnic. V-am povestit mai multe aici.


Postari asemanatoare

Când e bine să fac sport

Când e bine să fac sport

Când e bine să fac sport, cum, ce exerciţii, câte minute şi câte zile pe săptămână? Vă sună cunoscute  aceste întrebări? Pe buzele mele au fost de nenumărate ori, mai ales că de fiecare dată îmi propuneam să fac sport de acasă pentru ca timpul […]

Mătreaţa – cum scap de ea?

Mătreaţa – cum scap de ea?

Mătreaţa este una dintre cele mai întâlnite afecţiuni ale scapului şi nu se poate ca măcar o dată în viaţă să nu va fi confruntat cu aşa ceva. Prezenţa mătreţii este cu atât mai incomodă şi ne face să ne simţim jenate cu cât avem […]Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *