Tratamente naturale pentru o piele uscată

Tratamente naturale pentru o piele uscată

Tratamente naturale pentru o piele uscată

Piele uscată. Asta înseamnă senzaţia aceea de încorsetare de care nu vrei să te loveşti niciodată, care îţi face pielea să nu aibă strălucire, machiajul să nu se aşeze şi să se păstreze corespunzător şi pielea să devină crăpăcioasă.

Gata, a trecut vara, ne-am expus corpul la soare (am avut ce-i drept şi câteva zile în care am făcut excese), dar acum este timpul să scăpăm de senzaţia de piele uscată şi lipsită de strălucire. Nu de alta dar vine iarna şi nu vrem să ne afectăm şi mai mult pielea, din cauza temperaturilor scăzute.

Iar tratamentele naturale despre care am să vă vorbesc astăzi sunt foarte bune şi în cazul persoanelor care au pielea uscată tot timpul.

ALIMENTAŢIE

Înainte de a recurge la orice remediu naturist aveţi mare grijă să consumaţi lichide, atât cât vă solicită corpul, să aveţi o dietă bogată în vitamine, magneziu şi acizi graşi. Vă recomand să consumați cu încredere, dar moderat, câteva pătrățele de ciocolată neagră în fiecare săptămână și să includeţi în meniul vostru peştele şi portocalele.

TRATAMENTE PENTRU PIELE USCATĂ

Cel mai bun tratament pentru a trata senzaţia de piele uscată este celebrul ulei de măsline. Fie că vrem să-l aplicăm pe ten, fie pe întregul corp, uleiul de măsline hrăneşte şi hidratează pielea. Nu este nevoie decât să încălziţi la foc mic câteva linguri de ulei de măsline şi apoi să pansaţi zonele sensibile. Şi ca să dau din casă, vă spun că eu folosesc uleiul de măsline și ca demachiant. Îndepărtează rapid fondul de ten sau pudra şi catifelează pielea.

Iar dacă aţi încercat acest tratemnt natural pentru piele uscată, nu ar strica (măcar din curiozitate) să faceţi o altă combinaţie. Luaţi o lingură de ulei de măsline şi adăugaţi două linguri de zahăr. Amestecaţi bine şi apoi luaţi discuri demachiante cu ajutorul cărora să vă masaţi, uşor, tenul şi corpul. Pielea trebuie curăţată bine înainte de aplicarea acestui tratament. Veţi vedea că această combinaţie vă va exfolia pielea şi o va face mult mai elastică.

Ultimul tratament pe care eu l-am încercat pentru piele uscată este cel cu miere de albine, în formă pură. Masaţi-vă tenul sau corpul cu miere de albine, în strat subţire, lăsaţi tratamentul să îşi facă efectul 10 minute, apoi îndepărtaţi-l cu apă călduţă.

Ca să ne simțim bine în pielea noastră! 🙂


Postari asemanatoare

Când e bine să fac sport

Când e bine să fac sport

Când e bine să fac sport, cum, ce exerciţii, câte minute şi câte zile pe săptămână? Vă sună cunoscute  aceste întrebări? Pe buzele mele au fost de nenumărate ori, mai ales că de fiecare dată îmi propuneam să fac sport de acasă pentru ca timpul […]

Untul de Shea – tratamentul minune pentru femei

Untul de Shea – tratamentul minune pentru femei

Untul de Shea reprezintă unul dintre cele mai folosite produse în cosmetică, pornind de la îngrijirea pielii şi ajungând până la îngrijirea scalpului şi a părului. De fapt, untul de shea reprezintă baza multor produse de îngrijire datorită proprietăţilor sale calmante şi hidratante. Untul de […]Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *