Tratamente pentru corp – untul de shea

Tratamente pentru corp – untul de shea

Se spune că o femeie trebuie să își schimbe produsele cosmetice, cum ar fi cremele de față și de mâini și loțiunile de corp, în funcție de anotimp. Adică, să opteze pentru tratamentente pentru corp foarte hidratante și grase pe timp de iarnă, pentru a evita crăparea și deshidratarea pielii, și pentru produse bogate în vitamine și minerale pe timp de vară pentru a se proteja de razele soarelui și de iritații.

Nu știu câte dintre noi respectăm aceste sfaturi, dar mie nu mi s-a intramplat doar o singură dată să ajung iarna la magazin și să cumpăr produse specifice sezonului rece, pentru că cele obișnuite nu mai făceau față.

RECOMANDARE COSMETICE BIO

Și pentru că acum sunt într-o perioadă în care ador să testez produse, astăzi am cumpărat un unt de shea (numit şi unt de karité) nerafinat bio, din gama Karethic. L-am folosit și iarnă trecută, numai că de data asta l-am prins la o ofertă foarte bună. Am dat pe el cu aproape 20 de lei mai puțin și din ce am văzut eu promoția încă mai este valabilă și o puteți vedea aici.

Tratamente pentru corp – untul de shea
Unt de shea nerafinat bio, din gama Karethic

APLICARE

Este un unt de corp, care poate fi folosit fără nicio problemă și pentru față, în special dacă aveți pielea crăpată, uscată și lipsită de strălucire. Este un tratament bun și indicat atât de pe timp de iarnă, cât și pe timp de vară.

Crema are o culoare gălbuie, uşor aurie, are un miros plăcut, este foarte fină şi intră repede în piele.

  • Pentru faţă

Aplic untul de shea direct pe zonele uscate ale feţei sau ale corpului, în strat subţire, în fiecare dimineaţă şi seară. Il folosesc în special pentru zona frunții, a nasului şi a bărbiei (locuri în care pielea are tendinţa să crape zilnic).

  • Pentru corp

Aplic untul de karité pe mâini, în mod special, dar poate fi folosit și ca loțiune de corp, după ce ați ieșit de la duş.

Despre untul de karité

Untul de karité, cunoscut şi sub numele de unt de shea, se obţine din fructele arborelui Karité, un arbore sălbatic, sacru din Africa. Dacă la început untul de karité era folosit pentru prepararea mesei şi în scop terapeutic, astăzi untul de karité este unul dintre cele mai râvnite produse cosmetice de înfrumuseţare si tratamente pentru corp.

  • Şi asta pentru ca untul de karité protejează foarte bine pielea. O protejează atât de radiaţiile soarelui, cât şi de temperaturile scăzute.
  • Are efect calmant în cazul pielii sensibile şi iritate, dar untul de karité este recomandat şi în cazul persoanelor cu pielea deshidratată, ori crăpată.

Untul de karité a devenit atât de popular în rândul doamnelor şi domnişoarelor pentru că nu doar catifelează pielea, dar o face şi mai tânără. Folosit zilnic pe faţă şi pe corp, untul de karité hrăneşte pielea şi încetineşte îmbătrânirea acesteia.

Untul de karité este indicat şi pentru îngrijirea părului, datorită cantităţii mari de vitamine (A, E şi F) care se regăsesc în componenţa sa.

Voi obişnuiţi să folosiţi iarna alte produse decât cele din timpul verii?


Postari asemanatoare

Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

Uleiul de cocos a devenit în ultimii ani un produs cosmetic râvnit de multe dintre doamnele şi domnişoarele dispuse să renunţe la tratamentele clasice şi dornice să încerce produse intrate nou pe piaţă. Despre uleiul de cocos trebuie să ştiţi, în linii mari, că este […]

Scapă de tenul şi părul gras cu uleiul de jojoba

Scapă de tenul şi părul gras cu uleiul de jojoba

Când suferi de un ten sau păr gras trebuie să îţi alegi cu mare grijă produsele cosmetice. Pornind de la șamponul şi balsamul de păr şi până la cremele de faţă, pudrele, fondul de ten şi fardul de pleoape. Remedii şi tratamente pentru a combate […]10 thoughts on “Tratamente pentru corp – untul de shea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *