“Trăieşte sănătos” – întâlnire de gradul I

“Trăieşte sănătos” – întâlnire de gradul I

Trăieşte SănătosÎmi plac la nebunie întâlnirile cu oameni care sunt dispuşi să împărtăşească din experienţa şi bucuria lor. Oameni cărora nu le este greu să vorbească despre eşec şi reuşită în aceeaşi frază.

Oameni de genul ăsta am întâlnit aseară la evenimentul “Trăieşte Sănătos – gustări şi degustări din bunătăţile toamnei”, organizat la Diverta.

Am fost invitată de Alice Ciobanu, o fată super deschisă şi harnică precum o albină. Nu de alta, dar aşa i se şi spune: Albinutza.

La o aşa întâlnire s-a impus şi un “dirijor” al discuţiilor, iar Maura Anghel şi-a îndeplinit de minute rolul de om curios, tonic şi mereu carismatic.Trăieşte Sănătos

Despre ce s-a vorbit?

În primă fază despre cum poţi să duci o viaţă sănătoasă, fără prea mari greutăţi, apelând la produse bio. Am apreciat sinceritatea unuia dintre invitați, Irina Dolhăscu, care ne-a spus că nu poţi să duci o viaţă 100% bio de dimineaţă până seara şi că e firesc să faci alegeri greşite în ceea ce priveşte alimentaţia.

În schimb, e bine să apreciem fiecare bucăţică de pământ pe care o avem noi sau rudele noastre pentru a ne transforma în “mici agricultori”. Şi nu e o glumă, căci ne face bine la sănătate. Aşa ştim că alimentele nu au fost tratate cu substanţe chimice.

S-a vorbit şi despre aromaterapie. Interesant, nu? Cea care ne-a stârnit simţurile a fost Cornelia Decu Chaumont. Ce ne-a învăţat? O sumedie de trucuri pentru a menţine cât mai proaspete alimentele, dar şi pentru a ne răsfăţa cât mai mult timp cu aromele noastre preferate.

Totul cu ajutorul uleiurilor esenţiale. De exemplu ştiaţi că în şampon puteţi adăuga câteva picături de ulei de mandarine, pentru o stare de bine? Nah, că am făcut şi o rimă.

 Sau că peştele poate fi stropit cu ulei de portocale? Un deliciu. Gata, nu vă mai povestesc.

 Apoi Trăieşte SănătosAlice şi-a făcut intrarea. Cu multe emoţii, zice ea. Cu multă degajare şi eleganță, zic eu. Ne-a vorbit despre pasiunea ei: gătitul şi implicit despre blogul ei culinar (care a pornit fără un scop anume).

Şi ştiţi ce a mai făcut? A venit la întâlnire cu un coş plin de bunătăţi: ardei iuţi în oţet, pastă de gogoşari, sirop de cătină şi câte şi mai câte (toate produse 100% bio, din curtea socrilor – aşa da familie).

Şi vă mai spun ceva: sunt mândră că am cunoscut-o pe Alice. Pentru că e o ieşeancă cu foarte multă ambiţie şi determinare. Şi mai e şi competitivă pe deasupra.

Participă la un concurs  cu minunăţia asta de reţetă. Aşa că ar fi frumos să îi daţi votul vostru, căutând rețeta “Pui aromat la cuptor cu cimbru”.

Sursa foto: Alice Ciobanu


Postari asemanatoare

Concurs: CÂŞTIGĂ alintul de primăvară!

Concurs: CÂŞTIGĂ alintul de primăvară!

Gata, a început şi luna femeilor! O lună cu flori, cadouri, ieşiri, alintături şi mult optimism. La Iaşi, s-a instalat primăvara aşa cum nu se putea mai bine: cu un soare generos şi cu multe canafuri în piept. Ca să fie bucuria completă m-am gândit […]

Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

Uleiul de cocos a devenit în ultimii ani un produs cosmetic râvnit de multe dintre doamnele şi domnişoarele dispuse să renunţe la tratamentele clasice şi dornice să încerce produse intrate nou pe piaţă. Despre uleiul de cocos trebuie să ştiţi, în linii mari, că este […]6 thoughts on ““Trăieşte sănătos” – întâlnire de gradul I”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *