Stare de bine, adio riduri!

0

Pagini de jurnal – frumusețe fără preț

fericire

Vi s-a întâmplat să vă treziţi cu zâmbetul pe buze şi cu o satisfacţie pe care să nu o puteţi descrie?

Să fiţi, aşa, vesele toată ziua, să râdeţi, să glumiţi şi să vreţi ca momentele alea să nu se termine niciodată?

Să simţiţi că puteţi schimba totul şi asta într-o singură zi, fără prea multe complicaţii?

Să fiţi aeriene şi uşor hilare?

Da! Sunt momentele pe care vrei să le retrăieşti la infinit pentru că te fac fericită şi implicit frumoasă. Frumoasă pentru că nu mai ai griji, nu mai stai încruntată şi nu îţi pasă decât de tine. Nu eşti egoistă, ci ai doar un pic grijă de sufletul tău.

Nu contează de unde vine fericirea: de la locul de muncă, din familie, din cercul de prieteni sau din sacoșele pline cu haine, cosmetice şi accesorii. Important este rezultatul: să ai o zi numai a ta în care să simţi că pluteşti de fericire. Şi asta nu e o doză de nebunie sau de copilărie, ci o doză necesară de viaţă.

Când eram mică mama m-a învăţat că toţi oamenii sunt frumoşi. Greu de înţeles la vârsta la care frumuseţea se măsura în codiţe împletite, fustiţe roz şi ghiozdane colorate. Peste câţiva ani mi-a fost dat să întâlnesc o fată extraordinar de frumoasă şi carismatică. Dar am perceput-o în acest fel nu datorită aspectului fizic, ci datorită atitudinii şi comportamentului care spărgea toate barierele. Era frumoasă pentru că trăia frumos!

Şi de aceea o păstrez aproape de mine în fiecare zi!