The Boat That Rocked


Lansare: 2009, UK

Durata: 135 minute

Gen: Comedie

Regizor: Richard Curtis

Actori: Bill Nighy, Emma Thompson, Gemma Arterton, Jack Davenport, January Jones, Kenneth Branagh, Nick Frost, Philip Seymour Hoffman, Rhys Darby, Rhys Ifans, Tom Wisdom

Rezumat: Filmul lui Richard Curtis este un tribut adus eroilor din copilăria sa: radiourile pirate din anii 1960 care au găsit o portiță legală de a transmite muzică „Rock`n`Roll” de pe un vas ancorat în Marea Nordului, în ciuda monopulului impus de BBC.

 
Văzând entuziasmul publicului pentru pop și rock și folosindu-se de faptul că BBC difuza astfel de muzică doar două ore pe zi, 8 DJ au pus bazele unui radio pirat, Radio Rock. În spate au avut un program non stop de rock și pop de-a dreptul nebun.

Sunt liberi și neconventionali. Trebuie să înțelegeți că nimeni nu ia lucrurile prea în serios sau prea personal. Nici nu se pune problema. Cei 8 DJ vorbesc fără perdea și prin asta atrag. Și le atrag, în special, pe doamne și domnișoare, care ar da orice pentru o noapte petrecută în compania unuia dintre ei. Iar toată această isterie nu face altceva decât să accentueze conflictul central al filmului: un lord britanic își dorește închiderea postului.

Atitudinea este relaxată și degajată. Chiar și în momentul în care barca se scufundă băieții continuă să spună glume și să își facă meseria de DJ. O explozie de nostalgie a anilor ’60. O comedie energică, cu o distribuție bună și cu un soundtrack extraordinar.

 Let’s rock and roll !Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *