Tapioca – alimentul delicios care nu trebuie să lipsească din nicio dietă

Tapioca – alimentul delicios care nu trebuie să lipsească din nicio dietă

Tapioca nu este un aliment popular în România însă în alte colţuri ale lumii este folosit la scară largă în alimentaţie. Este un aliment extraordinar de hrănitor atât pentru copii, cât şi pentru adulţi.

Tapioca se obţine din partea fibroasă a rădăcinii de casava, o plantă care creşte în Brazilia şi care poate atinge dimensiuni de până la 3 m înălţime. Rădăcina plantei este ramificată şi bogată, în procesul de producţie fiind procesată şi transformată în făină, boabe sau fulgi de tapioca.

100 gr tapioca conţin:

  • 351 calorii
  • 0 proteine
  • 0,2 gr lipide
  • 85, 4 glucide
  • vitamine: A, B1, B2 şi C

Tapioca arată ca făina obişnuită, uşor mai închisă la culoare şi se foloseşte pentru prepararea budincilor, a prăjiturilor, deserturilor şi piftiilor. La fel de gustoasă este şi dacă o adăugaţi în compoziţia supelor şi a sosurilor.

Tapioca – beneficii pentru organism

  • uşor de digerat
  • are calităţi antiseptice, cicatrizante şi dezinfectante
  • îmbunătăţeşte tranzitul intestinal
  • este recomandat consumul de tapioca în cazurile de gastrită hiperacidă, colită sau ulcer gastrointestinal.

FOARTE IMPORTANT

Tapioca nu conţine gluten. Cu alte cuvinte este un aliment de bază în nutriţia celor care suferă de enteropatie glutenică (boala celiacă). De asemenea, este bine tolerată de copii, bătrâni şi convalescenţi.

Cum se prepară

Tapioca este adesea adăugată pentru îngroşare la supe şi sosuri, pentru că are mai multă putere de îngroşare şi este mai puţin costisitoare decât făina şi alţi agenţi de îngroşare. Tapioca poate fi adăugată la produsele din carne cum ar fi burgerii sau aripile de pui, ca un liant şi ingredient stabilizator. Spre deosebire de amidonul de porumb, tapioca poate rezista la un ciclu dezgheţ – îngheţ, fără a pierde structura sa gelatinoasă. Tapioca trebuie udată şi apoi fiartă împreună cu un lichid pentru a forma un gel şi se adaugă alimentelor înainte de preparare.

 Unde o găsiţi

La noi, tapioca este vândută mai ales sub formă de pulberi. O puteţi găsi în Iaşi la magazinul Via Naturalia de pe esplanada din spatele Halei Centrale sau o puteţi cumpăra de pe acest site (250 g la 14 lei). Tot aici puteţi găsi şi alţi aditivi alimentari (drojdie de bere, bicarbonat de sodiu alimentar, gluten, drojdie de melasă, amidon de porumb, târâţe de ovăz ).


Postari asemanatoare

Concurs: CÂŞTIGĂ alintul de primăvară!

Concurs: CÂŞTIGĂ alintul de primăvară!

Gata, a început şi luna femeilor! O lună cu flori, cadouri, ieşiri, alintături şi mult optimism. La Iaşi, s-a instalat primăvara aşa cum nu se putea mai bine: cu un soare generos şi cu multe canafuri în piept. Ca să fie bucuria completă m-am gândit […]

Untul de Shea – tratamentul minune pentru femei

Untul de Shea – tratamentul minune pentru femei

Untul de Shea reprezintă unul dintre cele mai folosite produse în cosmetică, pornind de la îngrijirea pielii şi ajungând până la îngrijirea scalpului şi a părului. De fapt, untul de shea reprezintă baza multor produse de îngrijire datorită proprietăţilor sale calmante şi hidratante. Untul de […]2 thoughts on “Tapioca – alimentul delicios care nu trebuie să lipsească din nicio dietă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *