Au trecut şi sărbătorile. S-au dus şi vizitele şi degustările care păreau să nu se mai termine. Şi cum poţi fi cumpătat când nu ai cum să spui “nu” sărmăluţelor făcute de bunica, prăjiturilor de la mama de acasă şi dulciurilor găsite sub pom. Nu m-am dat în lături de la niciuna dintre aceste bunătăţi pentru că de Sărbători trebuie să te simţi bine, să simţi că petreci şi că e altfel decât în restul anului. Simplu, nu? Numai că acum trebuie să mă pun pe treabă. Încep o cură cu sucuri bio pentru a îmi detoxifia treptat organismul şi pentru a mă încărca cu multă energie.
Obişnuiam să consum sucuri naturale destul de des. Sucuri făcute de mama din portocale, cireşe, vişine şi banane (ăsta era mai mult un shake decât un suc). Însă, recent, am vrut să testez pentru prima dată şi câteva sucuri bio de la Biotta. Până acum am cumpărat doar trei produse: un suc bio de ananas, unul de coacăze negre şi unul de rodii rodii.
De ce le recomand
– sucurile sunt preparate din fructe biologice şi proaspete
– sunt bogate în vitamine şi proteine
– au puţine calorii
– sunt saţioase
– vă întăresc sistemul imunitar
– sunt numai bune de consumat în sezonul rece atunci când găsim mult mai greu fructe şi legume proaspete
Impresii
Din cele 3 sucuri bio încercate, cel mai mult mi-a plăcut cel de rodii, aşa cum s-a întâmplat şi cu ceaiul de rodii şi mentă egipteană despre care v-am povestit aici.
Sucul de rodii
– conţine şi ceai alb, piure de pere şi suc de aronia
– valoare calorică: 25 Kcal
– are efect antioxidant
– are un gust foarte intens, o combinaţie foarte interesantă între dulce şi acrişor
– vă recomand să-l consumaţi dimineaţa, la micul-dejun. Apoi, vă puteţi răsfăţa cu acelaşi gust fie la serviciu în pauza de masă, fie după-amiază când vă întoarceţi de la serviciu
– mare grijă: nu lăsaţi sticla deschisă, expusă la temperaturi ridicate şi evitaţi să consumaţi sucul dacă l-aţi deschis în urmă cu mai mult de 4-5 zile
Pe locul doi în topul cu sucuri bio se află cel de coacăze negre
– conţine pe lângă coacăze şi o aromă fină de ceai de petale de trandafiri
– valoare calorică: 68 Kcal
– este un suc foarte bogat în vitamina C şi rutin
– întăreşte sistemul imunitar şi vă fereşte de răceli
– având în vedere că este prin definiţie un suc acru (poate insuportabil de acru pentru mulţi din voi), vă recomand să nu-l consumaţi pe stomacul gol, ci abia după ce aţi luat micul-dejun.
– datorită aportului mare de vitamina C, sucul bio de coacăze negre creşte pofta de mâncare
Pe locul 3 l-am clasat pe sucul bio de ananas de la Biotta
– este un suc 100% natural, realizat prin recoltarea şi presarea ananasului
– conţine vitamina C, vitamina E, mangan, zinc, iod şi cupru.
– valoarea calorică: 61 Kcal
– e mult prea dulce pentru gustul meu
– sucul arată ca o pastă uşor lichidă şi poate fi folosit excelent şi la prăjituri (am descoperit recent o prăjitură cu cremă de brânză şi un strat de jeleu făcut din suc).
Tot la Biotta am văzut şi sucuri de legume, cum ar fi de ţelina, varză, sfeclă roşie şi morcov. Îmi place să consum legume, dar nu mă dau în vânt după sucurile de legume. Poate voi încerca însă un sortiment ca să vă spun şi vouă dacă merită cumpărat.
Voi ce sucuri naturale consumaţi?
sursa foto: www.vianaturalia.ro
Uh, ce bine suna descrierea la cel de rodii, e natural si are si putine calorii. Cu coacazele nu sunt prietena, iar ananasul il prefer ca fruct. 😀
Sucuri bio nu am consumat pana acum, doar cele clasice de la supermarket. Beau destul de rar, iar preferatele mele sunt cel de visine si de mere. Si de portocale rosii de Sicilia. 😛 Frecvent beau doar apa minerala(plata si carbogazoasa)si cafea. 😀
Mi-a placut mult sucul de rodii. Am vazut in magazin ca sunt si de mere si de portocale. Inca nu le-am incercat, dar trebuie sa fie foarte bune. Nice, eu nu beau apa minerala ( probleme cu stomacu), iar cafeaua nu e pe lista mea de „trezit”. iti spuneam eu ca beau mai mult ceaiuri (reci sau calde).
am baut si eu suc bio de mere,de afine si nu mai stiu, sunt bune, dar sincer prefer sa mananc fructe, e adevarat ca in comert fructele nu sunt bio, cel putin nu cele din hypermarketuri, mere mai gasesti in piata la taraba dar in rest sunt de duzina 😛
in toamna asta am descoperit catina, cu miere desigur ca altfel nu o pot manca, dar e foarte bogata in vit C si creste imunitatea si iau dimineata cate-o lingurita 🙂
Si eu mananc dimineata cate o lingura de miere de albine cu catina. E foarte buna. Eu o consum doar in sezonul rece pentru a ma feri de raceli.
De obicei, prefer să mănânc fructe decât să beau sucuri, chiar şi naturale. Mi se pare mai comod şi parcă mă satur mai bine 🙂 Uneori mai savurez câte un suc de la Valea Mare, din mere în special, şi îmi mai plac fresh-urile făcute pe loc din portocale, mere şi grepfruit de la tarabele din parcuri – vara.
Andra, mi-ai facut pofta de fresh-urile de portocale. Ooooo, ce n-as da sa fie vara acum!
eu as face o cura de detoxifiere. dar nu prea stiu de unde sa incep si mai ales cu ce 😀
Salut,
Am descoperit din intamplare acest blog cautand sucuri bio 🙂 . Sunt bune cele de la Biotta, dar mi se par cam scumpe. Am descoperit in Iasi sucurile 100% bio Maurer sunt foarte bune si sunt mult mai accesibile.