Când vorbeşti cu cineva nu ai cum să pierzi din vedere detaliile feței. Aşa ajungi să spui despre cineva că are ochi calzi, buze bine conturate sau sprâncene frumoase. De fapt, dacă stau bine să mă gândesc, aşa cum ştiţi şi voi, ochii sunt frumoşi şi bine puşi în evidență dacă şi sprâncenele au un aspect îngrijit, sunt sănătoase şi sunt potrivite pentru forma feţei.
Prima dată mi-am făcut sprâncenele pe la 15 ani, acasă. A fost un dezastru total pe care nu l-am putut remedia decât o jumătate de an mai târziu. Recomandarea mea pentru a avea sprâncene frumoase este să apelaţi la o cosmeticiană sau chiar la un stilist. Nici nu vă puteţi imagina cât de mult vi se schimbă look-ul dacă sprâncenele sunt bine făcute.

Dacă sprâncenele voastre sunt rare vă recomand două tratamente. Unul este pe bază de ulei de ricin. Uleiul de ricin stimulează creşterea părului. Este nevoie să cumpăraţi o singură sticluţă de ulei de ricin. Puneţi câteva picături pe un disc demachiant, după care masaţi uşor sprâncele, după forma firului de păr.
Vă recomand să aplicaţi acest tratament timp de doua-trei luni, seara, pentru ca uleiul să aibă timp suficient să intre în piele.
Mi s-a spus că un efect similar îl au şi uleiurile de măsline şi de cocos. Nu le-am încercat, aşa că mă limitez doar la menţionarea lor.
Al doilea tratament pentru sprâncene frumoase este uleiul de migdale. În acest caz, uleiul trebuie încălzit uşor, aplicat pe sprâncene cu ajutorul unor discuri demachiante, după care trebuie să vă “pansaţi” sprâncenele cu o fâşie subţire de hârtie pergament, peste care să adăugaţi tifon.
Tratamentul durează maximum 15 minute. Ştiu că pare greoi de realizat, dar îşi face efectul.
Şi nu în ultimul rând, ca să aveţi sprâncene frumoase, totul trebuie să pornească din interior. Creşterea greoaie a firelor de păr este cauzată de lipsa vitaminelor B3, B6, A, C şi E din organism. Aşa că îndrăzniţi să mâncaţi cât mai multe fructe şi legume.