Somnul de frumuseţe – câte ore sunt necesare pentru a ne menţine tinere?

Somnul de frumuseţe – câte ore sunt necesare pentru a ne menţine tinere?

Când vă gândiţi la frumuseţe vă vin în gând pe rând produsele cosmetice folosite, sportul, întreţinerea de zi cu zi şi timpul liber pe care îl aveţi la dispoziţie, dar câte dintre voi vă gândiţi şi la somnul de frumuseţe?

Şi nu e o glumă. E chiar un subiect cât se poate de serios şi important pentru menţinerea cât mai tânără şi energică a corpului nostru. Somnul de frumuseţe nu se rezumă doar la acea oră pe care puţine dintre noi reuşim să o dormim la prânz, în weekend (să zicem).

Somnul dSomnul de frumuseţee frumuseţe trebuie văzut drept numărul total de ore pe care le dormim zilnic şi care se reflectă direct atât asupra organismului, cât şi a înfăţişării noastre.

Ne este recomandat să dormim în jur de 7-8 ore pe zi, însă important nu este numai numărul de ore, ci şi când sunt ele dormite. Practic, organismul nostru ar trebui să intre în repaus undeva la ora 23.00 pentru a avea timpul necesar să se refacă şi să pregătească pentru o nouă zi.

Nu ştiu dacă aţi observant, dar dacă vă culcaţi undeva la ora 02:00 şi dormiţi tot 7-8 ore, corpul şi mintea voastră vor fi mult mai obosite la trezire decât dacă v-aţi fi dus la culcare la ora 23:00.

!!!!! O recomandare personală: când ajungeţi acasă de la serviciu sau facultate şi după ce luaţi masa nu vă afundaţi în treburile casei sau nu vă aşezaţi din nou în fata calclatorului. Nu vă recomand să dormiţi după-amiaza (fie organismul vostru nu va înțelege un astfel de comportament, fie nu veți avea timp), însă relaxaţi-vă 30-40 de minute. Întindeţi-vă şi nu vă mai gândiţi la nimic.

Apoi vă puteţi îndulci fie cu câteva pătrațele de ciocolată, fie cu ceaiul preferat.

De ce este important somnul de frumuseţe?

Somnul de frumuseţe ne eliberează de stresul de peste zi, ne ajută să ne încărcăm de energie, ne ajută să ne concentrăm mult mai repede, să reţinem mai uşor şi să ne exprimăm cu uşurinţă. În plus, respectarea numărului de ore dormite pe zi ne asigură că organismul nostru se reface şi se menţine tânăr atât în interior, cât şi în exterior.

Un număr mic de ore dormite pe noapte nu numai că duce la apariția unor afecţiuni ale ficatului, digestive, cardiologice, neorologice şi ale vederii, dar se reflectă direct şi asupra pielii noastre. O piele îmbătrânită, un ten cu cearcăne profunde, căderea parărului, deteriorarea unghiilor și regenerarea greoaie a celulelor sunt rezultatul nopţilor pierdute.

În plus, un număr redus de ore dormite în mod constant duce inevitabil şi la instalarea stării de nervozitate şi a enxietatii, dar şi la creşterea în greutate.

Cred că v-am atras atenţia. 5-6 ore de somn pe zi nu sunt suficiente pentru ca organismul nostru să aibă timp să absoarbă zaharurile, să depoziteze corespunzător şi în beneficiul nostru grăsimile asimilate peste zi şi să reducă senzaţia de saţietate.

La voi cât durează somnul de frumusețe?

sursa foto: www.beautyinthebag.com


Postari asemanatoare

Concurs: CÂŞTIGĂ alintul de primăvară!

Concurs: CÂŞTIGĂ alintul de primăvară!

Gata, a început şi luna femeilor! O lună cu flori, cadouri, ieşiri, alintături şi mult optimism. La Iaşi, s-a instalat primăvara aşa cum nu se putea mai bine: cu un soare generos şi cu multe canafuri în piept. Ca să fie bucuria completă m-am gândit […]

Untul de Shea – tratamentul minune pentru femei

Untul de Shea – tratamentul minune pentru femei

Untul de Shea reprezintă unul dintre cele mai folosite produse în cosmetică, pornind de la îngrijirea pielii şi ajungând până la îngrijirea scalpului şi a părului. De fapt, untul de shea reprezintă baza multor produse de îngrijire datorită proprietăţilor sale calmante şi hidratante. Untul de […]5 thoughts on “Somnul de frumuseţe – câte ore sunt necesare pentru a ne menţine tinere?”

 • Sa stii ca eu mai dorm dupa-amiaza. Rar, e adevarat, dar asta pentru ca pur si simplu nu mai pot de oboseala dupa ce vin de la serviciu. Si asta se intampla pentru ca ma trezesc foarte devreme dimineata, cosmarul meu cel mai mare, in jur de ora 6. Anul trecut era si mai rau, ma trezeam la 5… Dar asta pentru ca nu plec niciodata nefardata sau fara sa-mi fac dus. Iar orasul e imens, pana la job fac in jur de 1 ora.
  Ideal ar fi sa dormin cam 8 ore. Cel putin de atatea are nevoie organismul meu. Insa eu dorm doar 6 de obicei.
  Si tu ai mare dreptate, cel mai dulce si odihnitor somn e intre 11 si 1 noaptea. Eu mai si visez mult si simt ca niciodata nu ma odihnesc cum trebuie. De obicei ma trezesc mai obosita decat m-am culcat.

 • Tot in jur de 6 ore pe noapte dorm si eu, ceea ce se resimte asupra organismului. In urma cu doi ani mi-am impus sa dorm dupa-amiaza, dupa ce ma intorceam de la serviciu, pentru a atenua oboseala si stresul. Nu numai ca nu puteam adormi, dar mi se activa si o stare de nervozitate.

 • Eu am o alta problema. Daca ma culc la ora 23 si dorm… prea mult, ma trezesc obosita si toata ziua-s rupta. Pentru mine un somn de 6 sau 6.5 ore e ideal ca sa am si energie dimineata. In weekend dorm mult. :))
  Nu zic ca asta e reteta universala, dar pentru mine asta functioneaza.

  • Oana, bine ai venit pe blog!
   Sa stii ca am auzit multe persoane care dorm in jur de 6 ore pe noapte si sunt foarte energice. Eu dorm in jur de 6.30-7.00, dar oboseala se simte peste zi, iar in weekend la ora 7.00 sunt in picioare chit ca ochii imi sunt obositi, iar creierul nu functioneaza la parametri normali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *