Despre cum NU se slăbeşte uşor

Despre cum NU se slăbeşte uşor

Cum slabesc sanatosPagini de jurnal

Ştiu că articolul acesta ar fi avut mai mult succes dacă se intitula “cum se slăbeşte rapid”, însă astăzi sunt hotărâtă să vă împărtăşesc cum am reuşit să slăbesc eu. Şi nu e nici rapid şi nici uşor. Nu e o reţetă şi nici un sfat. E doar o poveste.

“Principalii inamici”

Ca să slăbesc mi-am creat o poveste. Exact ca în copilărie. Doar aşa ştiam că va da roade. I-am trecut pe o foaie pe inamicii organismului meu. Foaia a fost ulterior lipită lângă pat, ca să nu mă abat de la plan.

–          Fast-food
–          Pâine (numai o felie pe zi)
–          Dulciuri (nu în fiecare zi, aşa cum se întâmpla până atunci)
–          Cartofi prăjiţi (aici s-a dus lupta :))

  Mi-am stabilit cât vreau să slăbesc. Am făcut un calcul simplu. Am 1,73 cm şi 64,5 de kilograme. Vreau să ajung la 57 de kilograme.

Am intrat pe www.csid.ro pentru a-mi calcula numărul de calorii pe care am voie să îl consum zilnic. Trebuie să fii sincer. Te întreabă vârsta, sexul, înălţimea, greutatea şi tipul de activitate. Sedentar.. am bifat pentru mine, cu o jenă de tot dragul. Şi mi-a dat următorul rezultat: “Eşti o persoană normală. Ca să te menţii la această greutate trebuie să consumi 1670 de calorii zilnic”. Cum eu voiam să slăbesc, mi-am propus să consum doar 1200-1300 de calorii.

Mi-am cumpărat un cântar de alimente şi am urmat sfatul unui bun prieten: “Dacă vrei să slăbeşti trebuie să fii conştientă de cantitatea pe care o consumi”. Aşa că am ajuns să-mi cântăresc mâncarea la fiecare masă. Obositor la început, ce-i drept.

Acelaşi prieten mi-a spus: “nu te pune la masă decât dacă îţi este foame, nicidecum poftă”. E greu la început să faci distincţia între foame şi poftă, mai ales când te uiţi cu jind la rafturile cu ciocolată. (sorry, my bad)

Apoi pasul important. Să spui “DA”. De recomandat mişcării :)). Am început să alerg pe stadion, suficient încât să simt că îmi solicit corpul, însă nu am exagerat. În completarea acestui program, am făcut timp de 6 luni abdomene. Le găsiţi în înregistrarea de mai jos. Ştiu că este veche, dar exerciţiile, dacă sunt executate corect şi în ritmul precizat de instructor, dau roade.

Şi încă un element important: ascult muzică în timp ce fac sport. Nici nu-ţi poţi imagina cât de mult te ajută să fii consecvent în exerciţii şi mult mai vioi.

Am ajuns la 57 de kilograme fără să spun nu în totalitate dulciurilor sau produselor de tip fast-food. Aveam, însă, de fiecare dată grijă să nu depăşesc cele 1200-1300 de calorii pe care trebuia să le consum zilnic. Nu am ținut o dietă anume și nici nu m-am infomat. Nu am luat pastile sau shake-uri.

 PS: El a fost un exemplu pentru mine. A slăbit 43 de kilograme într-un an şi jumătate. Şi nu cu reţete minune. Ci cu sfaturile pe care vi le-am împărtăşit mai sus. Cu foarte multă muncă, cu o dietă de care s-a ţinut şi dorinţă. Ar putea să scrie o carte despre Cum să slăbeşti sănătos, dar greu. Însă cine ar cumpăra așa ceva?


Postari asemanatoare

Când e bine să fac sport

Când e bine să fac sport

Când e bine să fac sport, cum, ce exerciţii, câte minute şi câte zile pe săptămână? Vă sună cunoscute  aceste întrebări? Pe buzele mele au fost de nenumărate ori, mai ales că de fiecare dată îmi propuneam să fac sport de acasă pentru ca timpul […]

Mătreaţa – cum scap de ea?

Mătreaţa – cum scap de ea?

Mătreaţa este una dintre cele mai întâlnite afecţiuni ale scapului şi nu se poate ca măcar o dată în viaţă să nu va fi confruntat cu aşa ceva. Prezenţa mătreţii este cu atât mai incomodă şi ne face să ne simţim jenate cu cât avem […]2 thoughts on “Despre cum NU se slăbeşte uşor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *