SHIRATAKI – paste din konjac sau „buretele de slabit”

SHIRATAKI – paste din konjac sau „buretele de slabit”

Konjac este un arbore asiatic din a carui radacina se prepara o pudra cu acelasi nume care la randul ei constituie baza unor alimente, extrem de sarace în calorii si care absoarbe pâna la 100 de ori greutatea sa în apa (de 70 de ori mai mult decât tarâtele de ovaz) fiind asadar un aliment ideal pentru cei care se lupta cu problemele de greutate.
Componenta principala din konjac este fibra solubila numita glucomanan care absorbind lichidele se mareste si se transforma intr-un gel ce umple stomacul si aduce senzatia de satietate.
In plus acest gel tranziteaza foarte usor intestinul antrenand celelalte alimente care nu mai sunt transformate in depozite de grasime ci sunt eliminate mai usor si mai repede. De asemenea se micsoreaza si absorbtia carbohidratilor la nivelul tractului digestiv. Ca urmare aceasta fibra ajuta la scaderea glicemiei si a colesterolului.
Cea mai uzuala si usoara forma de a consuma konjac sunt pastele facute din aceasta pudra si care sunt cunoscute sub numele de SHIRATAKI. Shirataki au numai 13 calorii la 100 gr si numai 0,5 grame glucide asimilabile.
In plus sunt fara gluten deci se potrivesc si celor care au intoleranta la gluten. Aceste paste sunt 100% naturale si sunt potrivite si vegetarienilor sau veganilor.
Un alt avantaj este ca se prepara foarte repede, în doar câteva minute chiar si la serviciu
Eu am gasit shirataki in magazinul online Via Naturalia chiar aici. Nu numai un fel ci 4 feluri ca sa pot bucatari retete cat mai variate.

Shirataki nu au nici un gust asa ca puteti sa-i gatiti cu orice fel de ingrediente deoarece nu vor modifica gustul mancarii. Evident ca nu veti pune zahar, grasimi, sare sau alte ingrediente care nu sunt indicate in dietele de slabire. Insa va recomand cu caldura orice fel de legume, leguminoase, seminte si verdeturi. Si bineinteles orice condimente va plac.
Ce spuneti de aceste minunatii? Delicioase si recomandate in dietele de slabire

Retete cu shirataki konjac
Retete cu shirataki konjac

Eu am incercat shirataki din konjac intr-o salata și intr-adevar au fost foarte satioase.
La final chiar daca suna putin a barfa trebuie sa va spun ca multe vedete de la Hollywood isi mentin silueta consumand regulat pastele shirataki din pudra konjac.
 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *