Vă îngrijiţi tenul cu foarte multă atenţie şi cu toate acestea nu puteţi scăpa de punctele negre?
În primul rând, trebuie să ştiţi că majoritatea femeilor suferă din cauza punctelor negre care se instalează în zona nasului, a bărbiei şi a frunţii.
În al doilea rând, e bine să ştiţi că nu există nicio metodă uşoară pentru a scăpa de punctele negre, însă puteţi apela la tratamente naturiste sau medicamentoase care să împiedice extinderea sau apariţia lor.
Ce sunt punctele negre?
Punctele negre sunt formaţiuni mici, adesea puţin umflate, care arată ca nişte mici dopuri. Punctele negre sunt specifice tenului gras.
De ce apar punctele negre?
Punctele negre apar din cauza dereglărilor hormonale, a excesului de sebum care se acumulează şi astupa porii sau din cauza alegerii nepotrivite a unor produse cosmetice deja bogate în grăsimi.
Cum scap de punctele negre?
- Dacă aveţi tenul gras atunci vă recomand să nu folosiţi produse cosmetice grase sau uleioase (nu folosiţi uleiuri esenţiale).
- Acordaţi o atenţie sporită tenului vostru: aveţi grijă de el – curăţaţi-vă tenul de două ori pe zi. Folosiţi un săpun delicat cu pielea voastră şi masaţi-vă tenul lent, în sensul acelor de ceasornic. Vă recomand săpunuri pe bază de muşeţel sau miere de albine, ambele cu efect dezinfectant şi cicatrizant.
- Ştiu că vi s-a spus de mult ori că punctele negre se elimină cel mai bine şi cel mai uşor prin stoarcere. Eu nu sunt adepta acestei practici, întrucât vă puteţi răni tenul şi puteţi da naştere unor infecţii pe care le veți trata cu greu. În schimb, vă recomand să vizitaţi un medic dermatolog şi dacă vreţi să recurgeţi la această procedură, de stoarcere a punctelor negre, măcar să o faceţi într-un cadru igienic sigur.
- Un alt tratament care elimină, treptat, punctele negre este exfolierea. Despre care v-am vorbit aici – avantaje şi produse încercate de mine.
- Un remediu pentru punctele negre ar fi baia de aburi. Aceasta se face săptămânal cu diverse ceaiuri cum ar fi muşeţel, cimbru, salvie sau coada calului. Fierbeţi plantele şi staţi cu faţa deasupra vasului încălzit, ţinând pe cap un prosop pentru a păstra cât mai mult timp din căldura şi din esenţa ceaiului. Acest tratament nu vă va lua mai mult de 20 minute.
Mască cu miere de albine şi scorţişoară care elimină punctele negre
Acesta este ultimul tratament pe care vi-l recomand pentru a scăpa de punctele negre. Aveţi nevoie de o lingură de miere şi o lingură de scorţişoară. Amestecaţi bine cele două ingrediente şi apoi aplicaţi masca doar pe zonele afectate de punctele negre.
Relaxaţi-vă şi lăsaţi tratamentul să îşi facă efectul timp de 15-20 de minute, după care îndepărtaţi masca cu apă călduţă şi tamponaţi-vă tenul.
Dacă știți și alte tratamente care ajută la îndepărtarea punctelor negre să îmi dați de știre.
Eu am avut aceasta problema in adolescenta si cum nu stiam ce sa fac, eliminam punctele negre prin stoarcere. Nu pe toate caci era imposibil. In timp am scapat de tenul gras, nu mai am 15 ani. :))
Cel mai rapid tratament (si ieftin) imi pare exfolierea. Oricum, parca tinerii din ziua de azi au tenul mai curat si mai luminos decat il aveam noi in trecut. Sau mi se pare mie?
Nice, sa stii ca si cand eram eu in liceu colegele de clasa aveau tenul curat (destul de neobisnuit pentru varsta aceea), insa ai mare dreptate. Sunt foarte atenta la cum se intretin sau cum se afiseaza fetele de 16-17 ani si am observat ca cele mai multe dintre ele nu au un ten problematic, cu puncte negre, pete sau acnee (comuna sau cronica). Ce pot sa zic? Ferice de ele. Noi cred ca putem fi vazute drept niste eroine :))