Seminţele care vă menţin tinere

Seminţele care vă menţin tinere

Seminţele fac parte din meniul vostru zilnic?

Dacă da, atunci aţi simţit şi ați văzut care sunt efectele lor asupra organismului şi a pielii. Dacă nu, e cazul să recurgeţi la o dietă pe bază de seminţe. Încercaţi ce vă place şi ce aveţi la îndemână: nuci, migdale, alune de pădure, semințe de in, semințe de dovleac, de mac, fistic sau semințe de Floarea Soarelui. Lista cu seminţele benefice pentru organismul nostru e lungă, aşa că aveţi de unde alege.

De ce sunt bune seminţele?

Este foarte important de precizat că seminţele, într-o cură de slăbire, întreţinere sau de detoxifiere, trebuie consumate crude. Doar în acest fel seminţele reduc nivelul colesterolului şi previn creşterea în greutate şi apariţia bolilor cardiovasculare şi a cancerului.

Seminţele sunt bogate în fibre, în grăsimi monosaturate, în vitamina E şi  reprezintă şi o bună sursă de proteine, minerale, zinc şi alţi nutrienţi.

Datorită aportului mare de grăsimi, vitamine şi minerale, seminţele îmbunătăţesc funcţiile creierului, calmează oboseala din ochi şi vă ajută să reţineţi mai uşor.

!!!!Şi uite aşa, ajungem şi la ce ne interesează cel mai mult: seminţele înfrumuseţează aspectul pielii. Consumate cu regularitate, nucile şi alunele hidratează şi catifelează pielea în mod natural şi calmează iritaţiile, iar seminţele de in vă ajută să eliminați din grăsimea nedorită.

Când se consumă seminţele?

Puteţi consuma seminţele preferate în orice perioadă a anului însă mai ales în sezonul rece, când corpul nostru are nevoie de mai multe grăsimi pentru a face faţă temperaturilor scăzute.

De asemenea, dacă vă pregătiţi de un antrenament sportiv intens, vă recomand să includeţi neapărat în dietă şi seminţele. Sunt indicate pentru calmarea durerilor osoase şi pentru întărirea sistemului imunitar.

Care este cantitatea de seminţe potrivită?

Eu vă recomand să nu consumaţi mai mult de 70 de grame de nuci, alune de pădure, migdale, semințe de dovleac sau de floarea soarelui pe zi. Dacă alegeţi să consumaţi exact această cantitate atunci trebuie să ştiţi că ele iau locul unei mese. Cel mai bine este să le savuraţi dimineaţa, alături de un pahar mare de apă sau o cană de lapte, care să uşureze digestia.

La fel de bine, le puteți consuma şi la serviciu, atunci când sunteţi prea ocupate să luați masa în tihnă.


Postari asemanatoare

Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

Uleiul de cocos a devenit în ultimii ani un produs cosmetic râvnit de multe dintre doamnele şi domnişoarele dispuse să renunţe la tratamentele clasice şi dornice să încerce produse intrate nou pe piaţă. Despre uleiul de cocos trebuie să ştiţi, în linii mari, că este […]

Hrişca și beneficiile sale pentru un organism sănătos

Hrişca și beneficiile sale pentru un organism sănătos

Hrişca este un aliment popular şi tradiţional în ţări precum Rusia, Ucraina, Franţa şi Polonia. În România, hrişca este la mare căutare mai ales în Bucovina, unde este un ingredient tradiţional pentru sarmale. Hrişca este bogată în vitaminele E, B1 şi B2, dar şi în […]9 thoughts on “Seminţele care vă menţin tinere”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *