Piaţa săpunurilor din România cuprinde mii de produse dedicate tuturor tipurilor de piele şi afecţiunilor dermatologice. Cu toate acestea, mulţi dintre consumatori se plâng de calitatea produselor şi de efectele imediate ale săpunurilor (crăparea şi iritarea pielii). O explicaţie este că săpunurile convenţionale conţin substanţe chimicale care rănesc şi agresează pielea.
În schimb, pentru o piele frumoasă, protejată, tânără şi sănătoasă puteţi folosi săpunurile bio, săpunuri care sunt blânde cu pielea, pe care o hidratează şi catifelează. Asta pentru că săpunurile bio conţin doar ingredinte 100% naturale şi sunt recomandate în mod special persoanelor care suferă de afecţiuni ale pielii precum psoriasis sau eczeme. De asemenea, săpunurile bio se numără printre produsele dedicate persoanelor cu pielea sensibilă sau hipoalergice.
În plus, în comparaţie cu săpunurile convenţionale, cele bio nu sunt atât de dure la atingere, iar parfumul lor este mult mai intens. Săpunurile sunt făcute din uleiuri vegetale şi esenţiale 100% pure (măsline, trandafir, santal) glicerină şi grăsimi naturale.
Săpunurile bio – avantaje
- Pielea este curăţată şi protejată în profunzime
- Nu lasă urme, pete
- Hidratează pielea şi vă scapă de senzaţia de uscăciune sau mâncărime
- Nu provoacă alergii
- Pot fi folosite chiar şi în cazul bebeluşilor
- Parfumul este de durată
- Ingredintele 100% naturale previn îmbătrânirea prematură a pielii
- Ajută şi la menţinerea sănătoasă şi frumoasă a unghiilor şi a cuticulelor
- Favorizează intrarea mult mai uşoară în piele a cremelor şi loţiunilor de corp
La momentul de faţă, pe piaţa produselor cosmetice bio găsim sute de sortimente care mai de care mai atrăgătoare. Avem săpunuri bio cu migdale, lavandă, struguri, citrice, mentă, ciocolată sau susan. Foarte bune sunt şi săpunurile bio pe bază de ulei de argan şi unt de shea – două ingrediente esenţiale pentru hidratarea şi calmarea iritaţiilor.
Iar aici am găsit pentru voi săpunuri bio de toaletă cu mandarine şi portocale, cu levănţică, lămâie şi cuişoare, cedru, mentă şi grapefruit sau săpunuri grase pentru pielea uscată. Curioase să le încercaţi, nu? Mai ales că şi preţurile sunt foarte bune. Pentru un săpun bio de 100 g plătim între 16 şi 19 lei.