Despre săpunul de alep şi beneficiile sale pentru corpul nostru v-am povestit mai multe aici însă până acum nu am vorbit şi despre sortimentele sale. Eu le-am încercat pe toate: sunt 10 sortimente cu arome care mai de care mai îmbietoare.
De ce îmi place săpunul de alep?
Pentru că elimină mirosurile neplăcute, excesul de sebum, previne infecţiile pielii şi este bun şi pentru spălarea rufelor persoanelor cu piele sensibilă.
Fetelor, săpunul de alep este un foarte bun exfoliant. Îl puteţi folosi dacă aveţi pielea uscată, deshidratată şi sensibilă. Îl puteți cumpăra cu încredere şi pentru spălarea părului. Săpunul de alep este 100% biodegradabil, previne căderea părului, asigură refacerea firelor despicate şi înlătură mătreaţa.
Are în componenţa sa:
- ulei de măsline (care catifelează şi înmoaie pielea)
- ulei de dafin (are rol antiseptic şi dezinfectant)
- folosit în fiecare zi, săpunul de alep accelerează vindecarea micilor arsuri, a iritaţiilor sau a bolilor comune ale pielii.
RECOMANDARE COSMETICE BIO
Să trecem la sortimente (toate sortimentele încercate de mine sunt marca Douce Nature, produse de Euro-Nat Franța). Produsele pot fi găsite aici.
SĂPUNUL DE ALEP CU IASOMIE
Uleiul natural de iasomie din acest săpun o să te binedispună la început de zi. Aroma este una fină, care se menţine în piele şi care îţi va transmite o senzaţie de fresh şi relaxare.
Îmi place să folosesc săpunul de alep cu iasomie pentru masca de față. O aplic seara, prin masarea tenului cu săpunul. O las să acţioneze timp de 1 minut, după care clătesc foarte bine cu apă călduţă.
SĂPUNUL DE ALEP CU TRANDAFIR DE DAMASC
Săpunul de Alep cu trandafiri de Damasc are efect regenerant, este foarte delicat cu pielea noastră, o elasticizează şi îi redă strălucirea. Trandafirul de Damasc ascunde în petalele sale o bogăţie foarte apreciată: ingredientul care face faţa strălucitoare şi fără riduri.
Dacă folosiţi săpunul de alep cu trandafir de Damasc veţi observa că uleiul de trandafir reface pielea obosită, iar proprietăţile antiseptice ale acestuia îl transformă în produsul ideal pentru tratamentul infecţiilor cauzate de viruşi, bacterii şi ciuperci rezistente la antibiotice.
Acelaşi săpun hidratează şi detoxifiază, încetineşte procesul de îmbătrânire a epidermei şi contribuie la regenerarea celulelor.
SĂPUNUL DE ALEP CU CHIMION NEGRU
Chimionul negru din acest săpun are o aromă un pic afumată, de pin, mai uşoară decât a chimenului.Este recomandat pentru orice tip de piele însă trebuie folosit în special de persoanele cu pielea crăpată şi cu bătături, de cele care au tenul matur şi îmbătrânit sau care suferă de o piele uscată.
Săpunul de alep cu chimion negru fortifică epiderma şi duce la dispariţia coşurilor şi a iritaţiilor.
Care este săpunul vostru preferat?
Mi-ar placea sa-l incerc pe cel cu iasomie si sa-l folosesc ca masca de fata, asa cum recomanzi tu. Imi plac mult sapunurile naturale, frumos mirositoare. 🙂
Cel cu iasomie este preferatul meu. Are un miros atat de delicat si intens incat il simti pe piele la multe ore de la spalare. Dar prima data ti-as recomanda sa il incerci pe cel cu trandafir de Damasc. Nu am cum sa iti descriu in cuvinte cat de bine miroase si cum se schimba pielea ta odata ce te-ai spalat cu el.
Si daca obisnuiesti sa te speli constant cu sapunul pe baza de trandafir, vei observa ca parfumul ramane impregnat in piele.
Am incercat un singur Sapun de Alep, varianta simpla, fara uleiuri, si desi este potrivit tenului si pielii mele, nu mi-a placut mirosul. Dar o sa le incerc pe cele cu uleiuri.