Săpunul de alep – excelent pentru o piele catifelată

Săpunul de alep – excelent pentru o piele catifelată
Sapun de alep
Săpunul de alep, taiat în cuburi mici, poate fi pus și in dulap ca să scăpăm de molii.

Ştiaţi că săpunul de alep este unul dintre cele mai vechi săpunuri din lume şi că a fost realizat manual prima dată în urmă cu 2000 de ani?  Şi ca să ajungă să fie comercializat, săpunul de alep de 100 g trebuie să stea la uscat minimum 9 luni, iar cel de 200 g minimum 3 ani ?

 Ei, da ! La aşa istorie şi tradiţie, nu ai cum să nu fii curios să încerci măcar o singură dată săpunul de alep. E unul dintre puţinele produse care în cazul meu şi-a făcut efectul. L-am cumpărat pentru a-mi curăţa şi hidrata pielea.

Săpunul de alep conţine:

– ulei de măsline bio

– ulei de boabe de dafin bio

– apă și sodă vegetală.

Fiecare din aceste ingrediente ne ajută să avem o piele mult mai sănătoasă şi frumoasă. De exemplu, uleiul de măsline din săpunul de alep ne va ajuta să ne menţinem pielea fină şi catifelată şi să ne regenerăm celulele pielii, în timp ce uleiul de boabe de dafin protejează pielea, având rol antiseptic şi dezinfectant.

 Săpunul de alep este recomandat pentru toate tipurile de piele, în special pentru pielea uscată, sensibilă sau iritată.

 Tratează foarte bine, în timp, acneea, eczemele şi psoriazisul şi chiar este indicat pentru cicatrizarea rănilor.

 Şi ştiţi de ce îmi place săpunul de alep ? Pentru că îl pot folosi nu numai pentru igiena zilnică, ci şi în locul şamponului. De ce ? pentru că previne căderea părului.

Despre săpunul de alep mai este mult de vorbit, având în vedere că sunt 12 sortimente diferite. Mi-a făcut cu ochiul  săpunul de alep cu iasomie, dar și cel cu trandafir de Damasc și nămol de la Marea Moartă.


Postari asemanatoare

Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

Uleiul de cocos a devenit în ultimii ani un produs cosmetic râvnit de multe dintre doamnele şi domnişoarele dispuse să renunţe la tratamentele clasice şi dornice să încerce produse intrate nou pe piaţă. Despre uleiul de cocos trebuie să ştiţi, în linii mari, că este […]

Scapă de tenul şi părul gras cu uleiul de jojoba

Scapă de tenul şi părul gras cu uleiul de jojoba

Când suferi de un ten sau păr gras trebuie să îţi alegi cu mare grijă produsele cosmetice. Pornind de la șamponul şi balsamul de păr şi până la cremele de faţă, pudrele, fondul de ten şi fardul de pleoape. Remedii şi tratamente pentru a combate […]7 thoughts on “Săpunul de alep – excelent pentru o piele catifelată”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *