Săpun de Marsilia verde – protejează şi catifelează pielea

Săpun de Marsilia verde – protejează şi catifelează pielea

Când am început să scriu săptămâna trecută despre importanţa alegerii unui săpun bun şi v-am spus că eu optez pentru un săpun cu ulei de argan despre care v-am povestit aici, mi-am dat seama că am rămas datoare cu o recenzie de produs. Am testat spre sfârşitul anului trecut două produse cosmetice bio: un săpun de Marsilia verde şi unul alb. Despre cel alb găsiţi mai mult informaţii în acest articol, iar astăzi vă spun cu ce impresii am rămas după testarea săpunului verde.

Înainte de orice, vă spun ca săpunul de Marsilia are ingrediente 100% naturale şi este primul săpun solid din lume. Cel alb are în compoziţie ulei de palmier, iar cel verde ulei de măsline.

RECOMANDARE COSMETICE BIO

Eu am încercat un săpun de Marsilia verde la 300 gr, produs de la Douce Nature. Îl găsiţi şi la 600 gr. Am dat pe el 15 lei şi l-am luat de pe acest site.

IMPRESII

  • mi-a plăcut că este un săpun realizat numai din uleiuri vegetale (de fapt 72% din întreg conţinutul acestui săpun de Marsilia verde reprezintă ulei);
  • nu are parfum;
  • nu conţine coloranţi;
  • nu provoacă alergii (săpunul de Marisilia verde este cunoscut pentru efectul său antibacterian, dar şi pentru cel hipoalergenic);
  • este indicat de folosit în cazul persoanelor care suferă de răni deschise, bătături, iritaţii, crăpături ale pielii şi acnee comună;
  • curăță foarte bine pielea;
  • ingredientele sale bogate în grăsimi catifelează pielea și o elasticiează. În plus, acest săpun favorizează intrarea cremelor şi a loţiunilor mult mai bine în piele;
  • poate fi folosit cu succes şi la spălarea rufelor. Acţionează asupra petelor şi este foarte delicat cu lenjeria bebeluşilor.

BENEFICII IMEDIATE

Deşi forma săpunului poate fi considerată robustă şi greu de manevrat (e un fel de pătrat), să ştiţi că odată ce produsul a intrat în contact cu pielea voastră vă veţi simţi foarte bine. Este extrem de cremos şi gingaş cu pielea, lasă o senzaţie de catifelare şi de piele moale, ca şi cum v-aţi fi aplicat recent o cremă.

Eu nu îl văd neapărat ca pe un săpun, ci mai mult ca pe un produs cosmetic bio de îngrijire. Îl puteţi aplica atât în cazul mâinilor, cât şi în cazul tenului. De fapt, orice săpun de Marsilia verde sau alb este indicat în cazul tuturor tipurilor de piele. Pentru că hidratează şi hrănește epiderma şi o pregătește să facă faţă intemperiilor.

Iar spre final, vă mai spun că pentru fabricarea acestui săpun se foloseşte apă din Marea Mediterană, dar şi sodă naturală obţinută prin arderea plantelor marine.

 

Sunteţi curioase să încercaţi un săpun de Marsilia verde? Dacă l-ați testat deja, cum vi s-a părut?


Postari asemanatoare

Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

Uleiul de cocos a devenit în ultimii ani un produs cosmetic râvnit de multe dintre doamnele şi domnişoarele dispuse să renunţe la tratamentele clasice şi dornice să încerce produse intrate nou pe piaţă. Despre uleiul de cocos trebuie să ştiţi, în linii mari, că este […]

Untul de Shea – tratamentul minune pentru femei

Untul de Shea – tratamentul minune pentru femei

Untul de Shea reprezintă unul dintre cele mai folosite produse în cosmetică, pornind de la îngrijirea pielii şi ajungând până la îngrijirea scalpului şi a părului. De fapt, untul de shea reprezintă baza multor produse de îngrijire datorită proprietăţilor sale calmante şi hidratante. Untul de […]3 thoughts on “Săpun de Marsilia verde – protejează şi catifelează pielea”

  • Normal ca sunt curioasa cum este, mai ales ca ma intriga forma lui patratoasa, oare nu e urias(asa pare din poza)? Uite, la urmatorul concurs, asa ceva as vrea sa pui la bataie, un astfel de „sapunel” dragalas. 🙂

  • Pare bun produsul. Si pretul este excelent pentru 300 g. Eu am incercat Sapunul de Alep, este bun (obliga pielea uscata precum a mea sa secrete ulterior sebum), insa nu prea imi place mirosul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *