Sanatate dintr-o ceașcă de cirese

Sanatate dintr-o ceașcă de cirese

Sanatate dintr-o ceașcă de cirese

Dincolo de savoare si culoare, cireșele au efecte terapeutice fabuloase mai ales avand in vedere ca au o valoare energetica scazuta, in medie de 57 kcal/100 g.

Conţin proteine, pectine, caroten, saponine, flavonoizi, vitamine (C, A, B1, B2, E, PP) si o cantitate optima de saruri minerale, indeosebi potasiu. De o importanță deosebită este acidul elagic, care anihilează efectele unor substanţe cancerigene, naturale sau sintetice.

Ciresele fac parte dintre alimentele cele mai bogate in antioxidanti, care protejeaza celulele de actiunea negativa a radicalilor liberi. O ceasca de fructe contine peste 4.000 de antioxidanti. Previn durerile de cap si unele afectiuni neurologice. Contin melatonina care regleaza regleaza ceasul biologic, delimiteaza ciclurile de somn, regleaza ritmul cardiac si ajuta la functionarea optima a creierului.

Fructele sunt foarte recomandate in tratamentul bolilor aparatului digestiv fiindcă normalizeaza  tranzitului intestinal.  Sunt foarte bune in tratamentul artritei, reumatismului, al durerilor lombare sau al gutei. Combat anemia, au actiune tonica pentru sistemul nervos, combat obezitatea si celulita.

In plin sezon este bine ca, macar o data sau de doua ori pe saptamana sa consumam doar cirese, cam un kilogram de fructe pe zi.

Alte ultilizări pentru cirese

Nu aruncati coditele, deoarece sunt folositoare in curele de detoxifiere. Au si proprietati astringente si antidiareice. Ceaiul de codite de cirese este recomandat in afectiuni renale, ale aparatului digestive, reumatism, guta, artrite. Ajută la prevenirea aterosclerozei si pericarditei, tratarea edemelor si a celulitei.

Nu aruncați nici sâmburii. Din sâmburi se pot face pernuțe care au fost folosite din vechime ca remediu. E un fapt dovedit ca sâmburii de cireșe rețin mult timp caldura sau frigul pe care le eliberează treptat în organism

Pentru tratamente la cald: dureri de gât, bronșită, răceli, constipatii, contractii musculare, dureri reumatice, colici, dureri menstruale, etc

Pentru tratamente la cald: mușcături de insecte, contuzii, varice, dureri de cap, migrene, dureri reumatice acute, sciatica, lumbago, etc

Ei bine, toate aceste proprietati au girul timpului deoarece ciresele sunt cultivate de mai bine de 2.500 de ani.

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *