Te-ai săturat să încerci tot felul de tratamente pentru a scăpa de tenul gras şi niciunul nu şi-a făcut efectul? Poate că e timpul să te uiţi la ingredintele pe care le ai la îndemână, în bucătăria sau cămara ta, şi să le foloseşti pentru a avea un ten frumos şi sănătos.
Tenul gras necesită o îngrijire mult mai atentă mai ales pe timpul verii. Şi cum suntem la sfârşit de august, iar pentru începutul de toamnă se anunţă temperaturi ridicate, vă spun că trebuie să alocaţi cel puţin jumătate de oră pe săptămână pentru tratamente la tine acasă.
Ştiţi, cu siguranţă, că tenul gras trebuie spălat de 3-4 ori pe zi, exfoliat o dată pe săptămână şi hidratat cu măşti pentru a preveni iritarea şi descuamarea pielii, iar acum vă voi da câteva ponturi pentru tratamente direct la voi acasă. Aceste tratamente sunt eficiente şi în lupta împotriva punctelor negre şi a coşurilor. Aşadar, să începem:
Ceaiuri de mentă, coada şoricelului şi salvie + ceai verde
Aceste ceaiuri reglează excesul de sebum, curăță foarte bine tenul, îl protejează în fața bacteriilor şi au şi rolul de dezinfecta pielea iritată. Faceți ceaiul, lăsați-l să se răcească după care spălaţi-vă cu el pe faţă.
Ape florale
Un tratament extraordinar de bun pentru tenul gras îl reprezintă apele florale. Cele de lavandă, trandafir şi hamamelis. Pe lângă faptul că îndepărtează luciul inestetic al tenului gras, previn apariţia de coşuri. Apele florale se aplică foarte uşor: luaţi un disc demachiat, presăraţi câteva picături din apa florală, iar apoi masați tenul cu blândeţe. De asemenea, puteţi adăuga câteva picături din apele florale direct în loţiunile de demachiere sau în cremele de zi şi de noapte. În plus, știați că apele florale, folosite constant, previn îmbătrânirea prematură a pielii?
Alimentaţie pe bază de seminţe
Seminţele sunt importante pentru buna funcţionare a organismului nostru. Însă semințele au un efect imediat şi asupra pielii, întrucât o fac să strălucească şi să-şi recapate flexibilitatea. Vă recomand să consumaţi câte o lingură de seminţe de in în fiecare zi, la micul dejun.
Măşti pe bază de argilă
Măştile pe bază de argilă bio sunt unele dintre cele mai eficiente tratamente care reglează excesul de sebum. Pentru tenul gras există două măşti pe bază de argilă care pot fi folosite o singură dată pe săptămână.
- Prima mască este cea de argilă galbenă care exfoliază delicat pielea, stimulând reînnoirea şi reoxigenarea la nivel celular. Este o mască pentru ten mixt şi ten gras care curăţă şi purifică pielea prin absorbţia impurităţilor şi a toxinelor. Masca se aplică pe întreaga suprafaţă a tenului, dar şi pe gât şi decolteu. Se lasă să acţioneze în jur de 10-15 minute după care se îndepărtează cu apă călduţă. La final, puteţi aplica crema voastră hidratantă preferată.
- A doua mască este cea de argilă verde şi este potrivită atât pentru tenul normal, cât şi pentru tenul mixt şi gras. Această mască se aplică exact ca cea de sus.
Măşti handmade
Măştile handmade au devenit din ce în ce mai populare întrucât costă puţin, se prepară în câteva minute şi au efecte imediate. Aşadar, pentru tenul gras sunt indicate următoarele tipuri de măşti faciale:
- Masca de morcov şi lapte bătut: amestecați 2 linguri de suc de morcov şi 2 linguri de lapte bătut şi formează o pastă pe care să o întindeți pe piele, lăsând-o să acţioneze timp de 10-15 minute. Clătiți cu apă călduţă şi usucați tamponând cu un prosop.
- Masca de ou: amestecați un albuş de ou cu o lingură de terci de ovăz. Apoi clătiți cu apă rece.
- Masca de roşii: amestecați o roşie cu o linguriţă de mălai şi masați foarte uşor scrub-ul în piele, pentru a nu răni epiderma. La final, clătiți cu apă caldă.
Exfolierea
Însă înainte de apela la orice mască facială e bine să vă curăţați foarte bine tenul. Şi cum puteţi face mai bine asta decât apelând la exfoliere? Cumpăraţi un produs exfoliant pe placul vostru sau preparaţi unul chiar la voi acasă. Iată care este sugestia mea:
- Măcinați un sfert de cană de ovăz cu un sfert de cană de migdale şi amestecați-le. Apoi aplicați conținutul, frecând uşor pielea feţei.
Sper că v-au plăcut recomandările mele. Dacă şi voi aveţi probleme cu tenul gras, aştept sugestii şi sfaturi pentru a fi în pas cu noutăţile.