Remedii naturiste pentru păr

Remedii naturiste pentru păr

Cine nu îşi doreşte un păr strălucitor, ferm şi sănătos? Şi de câte ori nu am dat repede fuga la magazin imediat după ce am văzut la televizor o reclamă la şampon sau la balsam? Ştiu: efecte vizibile, în doi paşi. 🙂 Însă rezultatele astea rapide se pot vedea mai degrabă dacă apelăm la remedii naturiste pentru păr.

Azi mă întorc la sfaturile mamei: ceaiurile de nuc, brusture şi urzică sunt cele mai bune dacă vrei să ai un păr strălucitor, bogat şi fără mătreaţă.

Începem cu brusturele.

Dacă vă spun că în urmă cu 10-11 ani culegeam brusture din Grădina Botanică şi îmi făceam săptămânal ceai pentru păr, mă credeţi?

L-am folosit în primă fază împotriva mătreţii şi a avut efect. Ulterior, mi-am dat seama că ceaiul de brusture îmi întăreşte firul de păr şi luptă foarte bine împotriva pielii grase a capului sau a mâcărimilor, care apar îndeosebi vara, din cauza temperaturilor ridicate.

Uite un sfat bun: peste rădăcina de brusture adăugaţi, la momentul preparării ceaiului, rădăcini de urzică (un excelent tonic capilar) şi frunze de mesteacăn. Ca să îi daţi şi mai multă strălucire părului, puteţi adăuga şi o lingură de oţet. Tratamentul se face o singură dată pe săptămână, după şamponarea părului.

Iar dacă avem probleme cu îngrăşarea accentuată a părului nu trebuie să facem altceva decât să ne clătim părul cu ceai de nuc sau muşeţel. Ambele curăță foarte bine pielea capului şi revitalizează aspectul părului.

Am spus nuc sau muşeţel. Asta pentru că infuzia de nuc este indicată în special persoanelor șatene şi brunete care vor să-şi închidă culoarea părului, în timp ce infuzia de muşeţel este recomandată persoanelor cu părul deschis la culoare (şaten deschis şi blond).

PS: Mai este și ceaiul de pedicuță. Nu l-am incercat, dar am auzit numai lucruri bune despre el. Accentueaza creșterea părului și luptă împotriva firelor despicate.


Postari asemanatoare

Ceaiuri anti-stres

Ceaiuri anti-stres

Fie că e din cauza numărului mare de ore muncite şi a task-urilor care nu suportă amânare, fie de problemele de care ne lovim zilnic, stresul apare și este parte din viaţa noastră. Chiar dacă nu ne place să o recunoaştem, ne stresăm prea mult […]

Apa florală de mușețel – remedii pentru tenul sensibil şi uscat

Apa florală de mușețel – remedii pentru tenul sensibil şi uscat

Persoanele care au tenul sensibil şi uscat sunt într-o permanentă căutare de remedii naturiste, tratamente cosmetice bio sau produse profesionale care să le scape de senzaţia de piele încorsetată, mereu rănită şi niciodată pregătită pentru un make-up de senzaţie. Tenul sensibil şi uscat necesită o […]2 thoughts on “Remedii naturiste pentru păr”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *