Radio HIT la majorat

Radio HIT la majorat

Azi e petrecere la HIT. Şi în redacţie, şi în FM, dar mai ales în sufletele noastre. Radio HIT face 18 ani de emisie în Iaşi. Nu ştiu cum au trecut toţi anii ăştia, dar am să vă povestesc cum au trecut ultimii 3. Voi fi subiectivă şi emoţională. Că aşa îmi stă bine când vorbesc de Radio HIT.

Radio HIT la majorat
Iulia Nănescu, Bianca Ioan, Andrei Ivașc, Radu Cristin, Alexandra Șerban

M-am alăturat echipei de la Radio HIT în septembrie 2009. Eram în anul al III-lea de facultate şi nu aveam în plan să fac vreodată radio. Nu că nu mi-ar fi plăcut ideea, ci pur şi simplu pentru că nu mi-a trecut niciodată prin cap că aş putea să fiu una dintre vocile radioului.

Radio HIT la majoratCând te alături unui colectiv nou, sau schimbi domeniul (cum am făcut eu: veneam din televiziune) te aştepţi ca lucrurile să scârţie uşor la început şi să dureze până când îţi găseşti locul. În cazul meu, ori am avut noroc, ori nu am simţit perioada asta de acomodare. Am ştiut din primele zile că va fi fain şi că am ce învăţa de la Radio HIT.

Radio HIT la majorat
Paul Gorban, Iulia Nănescu, Andrei Sandrino

Şi HIT-ul m-a învăţat în anii ăştia cam tot ce ştiu astăzi. Despre radio şi despre viaţă, în general. Am avut noroc (o să vedeţi că în postarea asta am să spun de multe ori “noroc”) să întâlnesc oameni care au avut răbdare cu mine şi care au avut încredere că pot să cresc. Primul dintre ei este Paul Iancu, un om de o blândeţe şi un calm cum rar întâlneşti. Al doilea este Gelu Florescu, prin mâna căruia trec toţi cei care speră să ajungă la microfonul din emisie. El îţi alungă din emoţii şi îţi dă un sfat esenţial: să ai răbdare cu tine însuţi. Minimum doi ani, dacă vrei să fii mulţumit de tine. Şi aşa a fost. După doi ani, am început să văd roadele muncii mele.

Radio HIT la majorat

Nu venisem la Radio HIT ca să mă aud în FM. Venisem ca să continui ceea ce făceam până atunci: să fiu reporter. După vreo 7 luni de teren am intrat în direct, pe prezentare de ştiri. O zi cu atât de mari emoţii, încât nu îmi găseam cuvintele. Sincer, nu eram pregătită să intru în direct, dar am avut noroc.

Radio HIT la majorat
Redacția de știri
Iulia Nănescu și Andrei Sandrino

Apoi au urmat luni de pregătire. Lecţii de dicţie, lecţii de respiraţie, lecţii de postură. Pe scurt…LECŢII. Şi la finalul fiecărei zile ştiam că am mai făcut un pas. Nu conta că era mic sau mare sau că într-o zi nu era în direcţia corectă. Conta că făceam ceva pentru a creşte.

Cele mai faine momente la Radio HIT au fost matinalurile tematice.

Am început cu matinalul în pijamale.

Radio HIT la majorat
Bianca Ioan, Andrei Ivașc, Iulia Nănescu

Când am văzut că ne prieşte şi le prieşte şi altora, am făcut şi un matinal de poveste.

Radio HIT la majorat
Bianca Ioan, Andrei Ivașc, Iulia Nănescu

După matinalul de poveste a urmat cel în portul naţional. (Ne stă excelent, ştim asta! Luam în calcul o carieră în domeniul muzical :)))

Radio HIT la majorat
Iulia Nănescu, Andrei Ivașc, Bianca Ioan

Iar apogeul a fost atins cu matinalul „Răpiţi în IRAK”. Realizatorii emisiunii nu mai comentează nimic. Au spus deja prea multe la momentul shootingului.

Radio HIT la majorat
Andrei Ivașc, Iulia Nănescu, Bianca Ioan

Radio HIT la majorat
Iulia Nănescu, Bianca Ioan, Andrei Ivașc

E mult de spus despre Radio HIT. E mult de povestit, dar azi nu contează ce scriu eu pe blog, ci ceea ce simt pentru HIT. Şi toţi cei care i-au trecut pragul de-a lungul anilor simt la fel. Are HIT-ul ceva anume care te face să-l iubeşti.

LA MULŢI ANI, dragă Radio HIT!

 


Postari asemanatoare

Când e bine să fac sport

Când e bine să fac sport

Când e bine să fac sport, cum, ce exerciţii, câte minute şi câte zile pe săptămână? Vă sună cunoscute  aceste întrebări? Pe buzele mele au fost de nenumărate ori, mai ales că de fiecare dată îmi propuneam să fac sport de acasă pentru ca timpul […]

De-a leapșa

De-a leapșa

Duminica e prilej de joacă. Şi cum nu e vreme de ieşit cu bicicleta sau cu rolele, astăzi mă joc cu o minunăţie de leapşa primită de la Marmotzel. Şi ca orice leapşa are şi şi regulile ei. Iată care sunt ele: Numește și mulțumește-i […]2 thoughts on “Radio HIT la majorat”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *