Cum scăpăm de răceala din mâini şi picioare?

Cum scăpăm de răceala din mâini şi picioare?

În general, noi doamnele şi domnişoarele suntem cele mai afectate de aceste tulburări circulatorii periferice. Iar senzaţia aceea de disconfort care ne strică buna dispoziţie nu poate fi descrisă în cuvinte. Ne afectează atât somnul şi momentele de relaxare, cât şi puterea de concentrare. Aşa că ori dăm o fugă până la medicul specialist, ori ne tratăm singure acasă, cu ceaiuri şi mişcări dinamice.

ALIMENTAŢIEMaini si picioare reci

Cum principala cauză a mâinilor şi a picioarelor reci este carența de fier din organism trebuie să urmăm o dietă (2-3 luni) pe bază de nuci, seminţe de dovleac şi spanac. La fel de important este să adăugăm în dieta noastră şi cantităţi moderate de proteine care provin din ouă şi carne de pui. Totul pentru a ne echilibra organismul.

CEAIURI

Cel mai bun remediu naturist împotriva mâinilor şi a picioarelor reci este infuzia de ginkgo biloba. La o cană cu apă ai nevoie de două linguriţe de ceai, pe care le laşi la infuzat 15 minute. După primele 5 zile vei observa deja diferenţele: senzaţia de disconfort va dispărea, iar căldura din membre îţi va dinamiza mişcările.

Pe lista ceaiurilor bune pentru a elimina răceala din mâini şi picoare mai este infuzia de păducel. La fel ca în cazul ceaiului de ginkgo biloba, la o cană de apă fierbinte, trebuie să adăugi 2 linguri de ceai (fructe sau flori tocate mărunt), după care lași la infuzat 15 minute.

maini si picioare reciEu mă confrunt cu problema mâinilor şi a picioarelor reci nu numai când se răceşte vremea, ci şi în plină vară, la 30 de grade Celsius. Aşa că în luna iunie a acestui an am început să consum zilnic câte două căni de ceai de cimbrişor şi în paralel cu acest tratament naturist am apelat la ceaiul de măceşe. Vi-l recomand nu doar pentru că vă ajută să vă îmbunătăţiţi circulaţia, dar este şi bogat în vitamina C. Un adevărat deliciu.

COMPRESE

Pentru finalul acestui articol am păstrat tratamentul pe bază de comprese. Comprese călduţe cu ceai de coada-şoricelului. Cum se prepară? La 200 de ml de apă rece se adăugă o lingură de ceai. Apoi lași să fiarbă 15 minute. Compresele se aplică în zonele afectate, timp de jumătate de oră în fiecare zi, timp de 3-4 luni.

 
Dacă mai știți și alte tratamente naturiste care ne scapă de mâini și picioare reci, aștept cu drag să mi le împărtășiți!


Postari asemanatoare

Când e bine să fac sport

Când e bine să fac sport

Când e bine să fac sport, cum, ce exerciţii, câte minute şi câte zile pe săptămână? Vă sună cunoscute  aceste întrebări? Pe buzele mele au fost de nenumărate ori, mai ales că de fiecare dată îmi propuneam să fac sport de acasă pentru ca timpul […]

Mătreaţa – cum scap de ea?

Mătreaţa – cum scap de ea?

Mătreaţa este una dintre cele mai întâlnite afecţiuni ale scapului şi nu se poate ca măcar o dată în viaţă să nu va fi confruntat cu aşa ceva. Prezenţa mătreţii este cu atât mai incomodă şi ne face să ne simţim jenate cu cât avem […]Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *