Pieptănarea părului – ce trebuie să ştii pentru a avea un păr frumos

Pieptănarea părului – ce trebuie să ştii pentru a avea un păr frumos

Pieptănarea părului este una dintre cele mai importante acţiuni de care depinde în mod direct sănătatea şi frumuseţea părului nostru. De multe ori, îl pieptănam prea des, din dorinţa de a arăta cât mai îngrijit. În alte cazuri, evităm să îl pieptănăm cu regularitate pentru a preveni căderea excesivă a părului.

SFATURI UTILE

Aşadar, pieptănarea părului nu trebuie realizată mai mult de 3-4 ori pe zi. Indicat este să vă pieptănaţi dimineaţa, după-amiaza, când vă întoarceţi de la serviciu, şi seara, înainte de culcare. Este important să îl pieptănaţi înainte de merge la somn pentru a nu vă confrunta dimineaţa cu foarte multe fire încurcate, care vă vor crea o stare de disconfort şi vă vor răni scalpul.

Ştiu că o femeie trebuie să fie mereu îngrijită şi tocmai de aceea mult dintre noi facem excese atunci când vine vorba de pieptănarea părului. Dacă vă periaţi părul mai mult decât este necesar, nu faceţi altceva decât să favorizaţi îngrăşarea şi deshidratarea lui.

Pieptănarea părului este foarte importantă înainte de a ne spăla pe cap. În acest fel, descâlcim firele de păr şi lăsăm şamponul şi balsamul să îşi facă efectul. Părul trebuie periat din nou, după o uşoară frecţionare şi încă o dată la final, după uscarea totală.

Ce trebuie să faceţi ca să uşuraţi acest proces?

  • Alegeţi cu mare atenţie produsele de păr pe care le folosiţi
  • Cumpăraţi-vă o perie din păr natural
  • Curăţaţi peria cel puţin o dată pe lună
  • Includeţi în tabieturile voastre de înfrumuseţare produse specifice pentru hidratarea părului (măşti sau tratamente)

RECOMANDARE COSMETICE BIO

Nu uitaţi că părul vostru are nevoie de hidratare mai ales în lunile de iarnă, când este expus la temperaturi negative, dar şi în lunile de vară, când este agresat de razele soarelui. Ştiţi deja, că eu sunt fan ulei de argan.

Am încercat până acum produse cosmetice bio precum: şamponuri cu ulei de argan, balsamuri cu ulei de argan, dar şi un tratament pentru păr numai pe bază de ulei de argan. M-am uitat aici și am gasit toate produsele pe care eu le-am încercat până acum (sunt în josul paginii, pe culoarea grena), iar unul dintre ele este acum și la reducere. Poate reușesc să îl iau în ideea că o să-mi fie de folos după ce îl termin pe cel pe care îl am acum.

(Acestea sunt produsele încercate de mine și despre care am scris aici și aici)

Dintre toate produsele pe care le-am încercat până acum, cred că cele pe bază de ulei de argan şi unt de shea sunt cele mai bune pentru toate tipurile de păr. Nu numai că il hidratează, îl fac să strălucească şi îl întăresc, dar îi fac textura mult mai catifelată şi uşor de pieptănat şi întreţinut. La urma urmei, trebuie să găsim un  produs care să ne ajute să economisim timp şi efort.

Săptămâna viitoare, vă voi vorbi despre cum trebuie descâlcit părul corect. Da, e o tehnică şi în asta. Nici eu nu știam de ea, aşa că voi fi bucuroasă să o împărtăşesc cu voi.

Voi de câte ori obişnuiţi să vă pieptănați părul? Folosiţi produse cosmetice specifice pentru îngrijirea şi hidratarea lui?


Postari asemanatoare

Concurs: CÂŞTIGĂ alintul de primăvară!

Concurs: CÂŞTIGĂ alintul de primăvară!

Gata, a început şi luna femeilor! O lună cu flori, cadouri, ieşiri, alintături şi mult optimism. La Iaşi, s-a instalat primăvara aşa cum nu se putea mai bine: cu un soare generos şi cu multe canafuri în piept. Ca să fie bucuria completă m-am gândit […]

Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

Uleiul de cocos a devenit în ultimii ani un produs cosmetic râvnit de multe dintre doamnele şi domnişoarele dispuse să renunţe la tratamentele clasice şi dornice să încerce produse intrate nou pe piaţă. Despre uleiul de cocos trebuie să ştiţi, în linii mari, că este […]10 thoughts on “Pieptănarea părului – ce trebuie să ştii pentru a avea un păr frumos”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *