Sfaturi practice pentru un păr sănătos

7

păr sănătosNe place să arătăm bine în fiecare zi, chiar dacă acest lucru presupune un efort în plus. Orele petrecute în faţa oglinzii (îmi să cred că sunt ore pe an şi nu ore pe săptămână) sunt poate cele mai importante din zi. Pentru că ele ne fac să pășim cu încredere şi să ne menținem zâmbetul pe buze. Iar una dintre cele mai mari provocări este cum să ai un păr sănătos.

Asta mai ales dacă aveți un job stresant, nu vă alimentaţi corespunzător şi aplicați tratamente agresive şi foarte nocive. Pentru că m-am confruntat cu astfel de probleme şi pentru ca acum sunt mulţumită de părul meu, astăzi vă voi povesti ce trebuie să faceţi dacă vreţi să aveţi un păr sănătos.

Despre alimentaţie am vorbit aici, iar despre un tratamnet foarte eficent care previne căderea părului şi vi-l face mult mai strălucitor am vorbit aici.

So let’s begin

  • Niciodată nu îmi filez părul la coafor. Poate vouă vă plac tunsorile de acest gen, dar eu le evit pentru simplul motiv ca firele filate se pasc mult mai repede şi se deshidratează mai uşor.
  • Îmi cumpăr o perie care să nu fie dură cu scalpul meu.
  • Îl spăl o dată sau de două ori pe săptămână (pe durata verii). Şi să nu credeţi că se îngraşă. Aşa l-am educat de pe la 14 ani, când am devenit conştientă de cât de important este să ai păr sănătos şi frumos.
  • Îl spăl cu multă grijă. Masez foarte bine scalpul şi îl clătesc de 3-4 ori. După şamponare aplic un balsam sau o mască regenerantă pentru păr.
  • Deşi sunt vopsită nu folosesc nici şampoane şi nici alte produse care să îmi fixeze mai bine culoarea. Pe cele pe care le-am încercat nu şi-au făcut efectul şi chiar îmi îngreunau pieptănarea părului (se încâlcea frecvent, mai ales atunci când intra în contact cu apa de ploaie).
  • Venind vorba de vopsit, îmi vopsesc părul odată de 3 luni. Ştiu că o să vi se pară că îl neglijez. Ştiu că se cunosc rădăcinile, dar am grijă să îmi aleg culori apropiate de nuanţa mea naturală pentru a nu-mi distruge părul şi pentru a-mi păstra din naturaleţe. Până acum am fost vopsită cu nuanţe dark cherry, coniac, burgundy si urmează dark brown (peste două săptămâni, abia aştept!).
  • Nu îl las niciodată să se usuce de bună voie. Îl pieptăn imediat după spălare, îl şterg uşor prin tamponare şi apoi îl usuc cu feonul.
  • Evit să mă joc cu părul. Aveam ticul ăsta prin liceu. Îmi ondulam vârfurile în jurul degetelor şi le ţineam aşa, încorsetate, până îmi aduceam aminte de ele. Este unul dintre cele mai dăunătoare gesturi. Nu numai că se slăbeşte rezistența firului de păr, dar atins în repetate rânduri îşi pierde din strălucire şi se îngraşă mai repede.
  • Nu îl supun experimentelor de genul  îndreptat, ondulat, iar îndreptat. Nu folosesc bigudiuri sau moaţe.
  • Iar dacă aveţi pe cineva drag alături, nu ezitaţi să cereţi un masaj capilar, făcut (atenţie) cu buricele degetelor şi nu cu unghiile, iar mişcările nu trebuie să fie dure şi rapide.

 Veţi resimţi imediat o stare de bine, de energie şi vitalitate.

sursa foto: zumzi.ro