Pieptănarea părului – cum îl descâlceşti corect

9

După ce am vorbit aici despre cât de importantă este pieptănarea pentru sănătatea şi frumusețea părului nostru, astăzi atacăm o altă problemă: pieptănarea părului – descâlcirea corectă a firelor de păr.

Vă puteţi gândi că nu e cine ştie ce filozofie în a pieptăna părul sau în a descâlci firele încurcate fără a le rupe sau deteriora. Deşi este o activitate pe care o repetăm de câteva ori pe zi, asta nu înseamnă că o şi executăm corespunzător.

CE ESTE DE FĂCUT

  • Ştiaţi că atunci când vine vorba despre pieptănarea părului, firele trebuie descâlcite de la vârfuri şi nu de la rădăcină? Eu am aflat despre această “tehnică” relativ recent şi tot atunci mi-am explicat de ce părul meu suferea atât de mult.
  • Aşadar, dimineaţa (când părul tinde să fie încâlcit) sau după spălare începeți pieptănarea părului de jos în sus, descâlcindu-l treptat până când ajungeţi la rădăcină. Dacă începeţi de la rădăcină, părul se va încurca mai tare şi se va îngrăşa mult mai repede.
  • Pieptănarea părului şi descâlcirea corectă a firelor de păr depinde în mod direct de alegerea unei perii bune, din păr natural, pe care să o curăţaţi de două ori pe lună.
  • Dacă părul vostru tinde să se încâlcească frecvent atunci e bine să vă cumpăraţi o perie cu dinţi mai rari sau un pieptăn cu dinţi lungi şi rari. În plus, când vă pieptănați părul, nu uitaţi să îl periaţi şi pe interior. Când daţi părul pe spate, asiugurați-vă că îl neteziţi uşor fără să trageţi de el.

 

RECOMANDARE COSMETICE BIO

Iar dacă părul vostru este foarte încurcat, folosiţi un tratament special care descâlcește părul. Sunt o mulţime de produse pe piaţă care vă pot ajuta. Eu am testat până acum două produse clasice şi unul bio. Iar astăzi vă vorbesc despre cel bio: un spray bio Demel produs de PHYT’S, pe care îl găsiți aici.

Pieptănarea părului – spray Demel

Spray bio Demel produs de PHYT’S

Spălaţi părul cu şampon, clătiți foarte bine şi apoi vaporizaţi pe părul ud. Lăsaţi tratamentul să îşi facă efectul timp de 3-4 minute după care pieptănaţi părul. La final, clătiţi.

Impresii

Conţinutul produsului vă ajunge pentru o lună de îngrijire (cu două spălări pe săptămână). Spray-ul descâlcește firele de păr, iar datorită ingredientelor sale hidratează şi tonifică firele de păr.

În plus, le protejează de razele puternice ale soarelui sau de temperaturile scăzute şi le conferă strălucire.

Ce conţine: ingrediente 100% naturale – extract de glădiţă, esteri hidrolizaţi de jojoba, portocale, lavandă, petit-grain.

Şi nu uitaţi: pieptănarea părului este importantă deoarece stimulează glandele şi scalpul, dar, în aceeaşi măsură, contribuie la un păr frumos şi sănătos.

Părul vostru se încâlceşte des? Apelaţi la vreun tratament profesionist sau la un remediu naturist?