Mască cu cafea pentru păr

7

Masca cu cafea pentru parÎnchei pe blog seria articolelor dedicate cafelei. Asta după ce săptămâna trecută am vorbit despre cum ne ajută zaţul de cafea să ne exfoliem pielea şi să scăpăm treptat de celulită şi cum măştile cu cafea sunt excelente pentru a ne revigora tenul.

Aşa că astăzi mai bifez încă o reţetă de succes a cafelei: mască cu cafea pentru păr.

Mască cu cafea pentru păr I

V-o recomand doar dacă aveţi părul uscat şi dezhidratat. Masca cu cafea pentru păr se prepară foarte repede şi aveţi nevoie de:

–          Două gălbenuşuri

–          O lingură de zaț de cafea

–          2 linguri de apă călduţă

–          O lingură de rom

Se bat foarte bine gălbenuşurile, peste care se adaugă treptat romul şi apa. Abia la final turnăm zaţul de cafea şi, pentru mai multă hidratare, optaţi pentru o lingură de ulei de măsline. Pasta se aplică pe fiecare şuviţă de păr în parte şi se lasă să îşi facă efectul timp de 5-10 minute. Apoi clătiţi cu apă călduţă.

Mască cu cafea pentru păr II

La acest tip de mască cu cafea pentru păr apelez de fiecare dată când părul meu îşi pierde din strălucire, fiind recomandată în special persoanelor șatene sau brunete care vor să-şi închidă culoarea părului. Aşadar, fierb la foc mic o ceaşcă de cafea, care după ce s-a răcit o aplic direct pe părul uscat. O las să acţioneze timp de 20 de minute, după care îmi clătesc foarte bine părul.

Ultimul tratament cu cafea pentru păr constă în masarea scalpului cu zaț de cafea timp de 5 minute. Apoi se spală cu apă călduţă. Eu una nu vă recomand un astfel de tratament mai ales dacă pielea capului vostru este una sensibilă şi predispusă la mătreaţă. Nu numai că vă veţi irita scalpul, dar odată aplicat, acest tip de tratament poate provoca şi căderea părului.