Hidratarea părului iarna

8

Hidratarea părului iarna este o condiție esențială dacă vrem să ieșim cu bine din sezonul rece. Începând cu luna octombrie și până la începutul primăverii, din cauza instalării frigului, dar și a schimbării alimentației, părul se deshidratează, se usucă și se paște mult mai repede, cade mai mult decât în alte perioade ale anului și are nevoie de mult mai multă atenție din partea noastră.

Tocmai de accea este recomandat să alegem cu atenție șamponul și balsamul de păr, să hidratăm părul cu măști pe bază de ulei de măsline sau gălbenuș de ou, să îl coafam mai rar și să-l uscăm cu mai multă atenție. Tot în această perioadă este indicat să îi tundem vârfurile o dată la două luni pentru a se regenera mai ușor

Tot pentru hidratarea părului iarna puteți apela și la uleiul de ricin, care stimulează creșterea și regenerarea firelor de păr, dar este bine să apelați și la ceaiuri de urzică, brusture sau musețel, pentru a preveni căderea părului și pentru a-i reda strălucirea și sănătatea.

Nu trebuie să neglijați nici alimentația, care trebuie să fie bogată în proteine. Consumați cu încredere lactate și carne de pui.

Hidratarea părului iarna

Balsam de păr cu ulei de argan și
Sampon cremă cu ulei de argan și unt de shea
de la Douce Nature

Însă unul dintre cele mai bune tratamente pentru hidratarea părului iarna este cel pe bază de ulei de argan. Uleiul de argan pentru păr este bogat în acizi grași, luptă împotriva îmbătrânirii scalpului și a părului și este recomandat în cazul părului care și-a pierdut din vitalitate.

Eu am încercat recent două produse bio de la Douce Nature. Este vorba despre un balsam de păr cu ulei de argan și un șampon cremă cu ulei de argan și unt de shea. Tratamentul cu cele două produse l-am început la începutul lunii octombrie pentru a fi sigură că își face efectul înainte de răcirea accentuată a vremii.

Inainte de utilizare, agit șamponul și îl aplic pe părul ud. Apoi îl clătesc foarte bine.

Șamponul cremă cu ulei de argan și unt de shea are în componența sa ulei de argan bio care hrănește firele de păr și stimulează creșterea părului, mai conține unt de shea bio care hidratează suplimentar părul și îl face să fie mult mai stralucitor, mai ușor de pieptănat, dar conține și aloe vera care face părul să fie mult mai mătăsos.

În plus, șamponul are în compoziția sa și scorțișoară și coji de portocale, ceea ce lasă un miros plăcut, de durată.

După spălare, agit balsamul și îl aplic pe părul ud, pe fiecare șuviță în parte. Îl las să acționeze 4-5 minute, după care clătesc bine. Antioxidanții naturali prezenți în uleiul de argan întăresc firul de păr și repară membrana celulară deteriorată a părului.

Ambele produse sunt bogate în vitamina E, care este indicată oricărui tip de păr.

Trebuie să știți că dacă apelați la aceste produse pentru hidratarea părului iarna, ele trebuie să fie aplicate de două ori pe săptămână, timp de 3-4 luni.