Coafarea părului în sezonul rece

8

Nu ştiu cât de mult vă interesează subiectul “coafarea părului în sezonul rece”, dar mă gândeam zilele trecute că nu ar strica să vorbim despre asta mai ales că ne apropiem de Revelion.

Coafarea părului nu înseamnă doar o programare la stilist, ci înseamnă fiecare gest pe care îl facem zilnic pentru a arăta mai bine şi pentru a ne simţi frumoase. Îl tapezi, îl ondulezi/îndrepţi, îl dai cu fixativ, spumă, gel sau alte produse cosmetice? Atunci e clar: îl poţi coafa şi singură, acasă, în funcţie de dorinţe, timp şi ocazii.

  • Coafarea părului în sezonul rece ridică însă mai multe probleme.

Pasul I

Părul nostru se deshidratează puternic la temperaturi scăzute. Tocmai de aceea trebuie să avem grijă să îl protejăm nu numai cu o glugă/căciulă/fes, ci să îi protejăm şi vârfurile băgându-le în interiorul hainei – poate părea inestetic, dar gândiţi-vă cât de mult bine îi faceţi, ferindu-l de umezeală şi ger.

Pasul II

Nu e recomandat ca pe timp de iarnă să folosim zilnic spume de păr, geluri şi produse care fixează coafura. Nu numai că aceste produse cosmetice vor fi alterate de şocurile termice, dar nici nu ne vor asigura aspectul dorit. În plus, coafarea părului are şi riscurile ei, mai ales în această perioadă. Riscăm să nu ne dăm seama că părul nostru nu s-a uscat şi ne putem alege cu răceli şi sinuzite de toată frumuseţea.

Dacă obişnuiţi să îl tapaţi zilnic, înainte de a pleca la serviciu sau facultate, sau dacă obişnuiţi să îi cosmetizaţi forma cu ajutorul periilor rotative, a ondulatorului sau a plăcii de întins părul, este bine să răriţi aceste şedinţe de înfrumuseţare. Nu uitaţi, iarna, părul vostru este cel mai agresat, iar voi trebuie să îl menajaţi, prin mai puţin efort şi o mai mică expunere.

Pasul III

Coafarea părului necesită cunoaşterea exactă a tipului de păr şi a produselor pe care le agreaţi. E bine să vă cumpăraţi de fiecare dată doar produsele cărora le sunteţi fidele. Aşa veţi fi sigure că părul vostru nu se îngraşă, firele nu se despică înainte de vreme, iar culoarea vopselei se menţine la fel de bine ca şi în celelalte perioade ale anului.

De fiecare dată când vorbesc despre îngrijirea şi coafarea părului, menţionez uleiul de argan. Nu am făcut o obsesie pentru el, ci este un produs foarte bun pentru scalp şi păr: vă întăreşte firele de păr, îi redă părului strălucirea şi îl ajută să se hidrateze foarte bine, mai ales în sezonul rece.

RECOMANDARE COSMETICE BIO

Am primit recent un gel bio coafant, de la Douce Nature. Nu pot să spun că mi-l doream, însă persoana care mi l-a făcut cadou ştia că am mai folosit produse cosmetice bio de la Douce Nature şi că am fost mulțumită de ele. De altfel, sunt mulţumită şi de gelul coafant bio.

Coafarea părului în sezonul rece

Gel bio coafant de la Douce Nature

APLICARE

Am ales să îl aplic pe părul uscat (se poate aplica şi pe cel ud). Evit rădăcinile, aşa se indică şi pe eticheta produsului, şi apoi îl usuc cu feonul. Gelul coafant bio de la Douce Nature are în compoziţia sa ulei de jojoba şi aloe vera. Două produse care hidratează părul, îl hrănesc eficient şi îi redau strălucirea.

Ce îmi place la el:

  • Nu îmi încarcă părul inutil;
  • Are efect de volum și strălucire;
  • Nu se strânge/brânzeşte;
  • Rezistă aproximativ 7-8 ore în formă intactă;
  • Nu este dur cu părul sau scalpul – nu îl simţi greoi, incomod;
  • Nu îngraşă în exces părul;
  • Are un miros foarte plăcut, uşor primăvăratic

Voi vă coafaţi iarna? Cum vă dezmierdaţi părul?

sursa foto: mag.thedollsfactory.com