Cum să am un păr sănătos?

Cum să am un păr sănătos?

Păr sănătosCred că întrebarea asta se află pe buzelor tuturor fetelor şi femeilor care îşi doresc ca părul lor să fie mereu frumos, plin de volum şi strălucitor. Însă secretul pentru un păr sănătos nu stă întotdeauna în tratamentele naturiste la care apelăm şi în produsele cosmetice pe care le schimbăm de la o lună la alta, din cauză că nu îşi fac efectul. De cele mai multe ori, un păr sănătos este dat de alimentaţia noastră zilnică. Şi uite aşa, dacă ajungem să facem o listă cu alimentele ce trebuie consumate vom înţelege de ce până acum nu am ştiut cum să combatem eficient căderea părului sau deterioararea lui.

Părul nostru resimte imediat carența de proteine din organism, iar asta se traduce printr-un scalp uscat, fire despicate şi subţiri şi o culoare a părului lipsită de strălucire.

Aşa că eu vă recomand să consumaţi cu moderaţie în fiecare săptămână:

carne de pui

carne de vită

lactate (în special brânză de vaci)

ouă

ficăţei

Haideţi că meniul este unul generos şi chiar apetisant!

Pe de altă parte, trebuie să avem mare grijă să nu consumăm foarte multă carne şi să uităm complet de fructe şi legume. La fel de important este să renunţăm treptat la băuturi răcoritoare şi aditivi alimentari, care acţionează direct asupra părului nostru.

Pentru un păr sănătos vă recomand ca pe lângă aceste alimente să luaţi şi câteva suplimente pe bază de fier, zinc, seleniu, cupru sau calciu, însă numai după ce consultaţi un medic specialist. Şi încă ceva…veţi vedea că un păr sănătos se întreţine şi cu cei doi litri de apă pe care este indicat să-i consumăm zilnic.

Ştiu că uităm să bem cât mai multe lichide, dar vă dau un sfat. Umpleţi 4 sticle a câte 500 ml. Două luaţi-le cu voi la şcoală sau la serviciu şi două lăsaţi-le acasă. Aşa veţi şti exact ce cantitate consumaţi zilnic şi veți observa mai repede cum se comportă oraganismul vostru.

Mâine vă voi vorbi tot despre păr. Despre îngrijire şi hidratare. Mai ales că am dat peste un produs interesant pe care vreau să vi-l prezint. 🙂


Postari asemanatoare

Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

Uleiul de cocos a devenit în ultimii ani un produs cosmetic râvnit de multe dintre doamnele şi domnişoarele dispuse să renunţe la tratamentele clasice şi dornice să încerce produse intrate nou pe piaţă. Despre uleiul de cocos trebuie să ştiţi, în linii mari, că este […]

Când e bine să fac sport

Când e bine să fac sport

Când e bine să fac sport, cum, ce exerciţii, câte minute şi câte zile pe săptămână? Vă sună cunoscute  aceste întrebări? Pe buzele mele au fost de nenumărate ori, mai ales că de fiecare dată îmi propuneam să fac sport de acasă pentru ca timpul […]1 thought on “Cum să am un păr sănătos?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *