O nutriție sănătoasă la început de toamnă!

O nutriție sănătoasă la început de toamnă!

S-au terminat toate concediile (şi cele planificate şi cele întârziate), se duc treptat şi ţinutele de vară care ne-au pus în evidenţă corpul bronzat şi parcă se duce şi dorinţa de a face cât mai mult sport. Dar nu trebuie să ne pierdem din energie. Şi pentru că nutriţia este importantă în această perioadă, mi-am făcut o listă cu produse alimentare pe care este bine să le consum.

Le voi scrie cu liniuţă ca să mă asigur că le-am trecut pe toate şi poate aşa vă va fi şi vouă mai uşor să vă alegeţi alimentetele preferate :

–          Nuci

–          Ulei de măsline

–          Cereale integrale

–          Cât mai multe legume (în special morcovi)

–          Seminţe de in/dovleac

–          Porumb

–          Ouă

–          Produse lactate

–          Pește (preferatul meu)

–          Şi….ficăţei (de preferat ficăţeii de pasăre)

 Ştiu că poate părea dificil să le includeţi pe toate în meniul vostru, dar introducerea lor trebuie făcută treptat şi apoi o să vedeţi cât de bine se completează. Şi nici nu ar avea cum altfel. Din moment ce toate alimentele pe care le-am trecut mai sus sunt bogate fie în vitaminele B şi C, fie în A şi D, nutriţia noastră este ţinută sub control.

 Veţi observa după o lună şi jumatate de nutriție sănătoasă că vă veţi simţi mult mai bine. Veţi scăpa de senzaţiile de îmbalonare, de durerile de cap, de oboseala din mâini şi picioare şi veţi fi mult mai energice.

Şi când am spus nutriție sănătoasă m-am referit că facem un mic sacrificiu şi renunţăm la băuturile răcoritoare, la prea multă carne şi grăsimi din sosuri şi dulciuri (ştiu, sunt delicioase, dar sacrificiul ăsta e bun de văzut ca un experiment, dacă nu ca un obicei sănătos).


Postari asemanatoare

Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

Uleiul de cocos a devenit în ultimii ani un produs cosmetic râvnit de multe dintre doamnele şi domnişoarele dispuse să renunţe la tratamentele clasice şi dornice să încerce produse intrate nou pe piaţă. Despre uleiul de cocos trebuie să ştiţi, în linii mari, că este […]

Hrişca și beneficiile sale pentru un organism sănătos

Hrişca și beneficiile sale pentru un organism sănătos

Hrişca este un aliment popular şi tradiţional în ţări precum Rusia, Ucraina, Franţa şi Polonia. În România, hrişca este la mare căutare mai ales în Bucovina, unde este un ingredient tradiţional pentru sarmale. Hrişca este bogată în vitaminele E, B1 şi B2, dar şi în […]Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *