Pentru frumuseţea tenului nostru apelăm la măşti nutritive care să ne împrospăteze aspectul şi culoarea pielii, să ne refacă textura epidermei şi pentru a ne relaxa. De multe ori mi-am aplicat măşti nutritive, făcute acasă sau cumpărate, nu pentru că tenul meu avea nevoie de o îngrijire suplimentară, ci pentru că simţeam nevoia să mă desfăț cu ceva frumos.
Care sunt beneficiile unei măşti nutritive?
De obicei, o mască nutritivă, indiferent de compoziţia ei, se aplică o singură dată pe săptămână sau chiar de două ori pe lună. E bine să apelaţi la un astfel de tratament pentru a vă curăţa tenul de pori şi bacterii, pentru a elimina din efectele nocive ale poluării şi ale produselor cosmetice folosite şi pentru a preveni apariţia ridurilor.
Persoanele cu tenul uscat trebuie să apeleze la măşti nutritive periodic din cazul că tenul lor este predispus la iritaţii, crăpături şi în special la apariţia prematură a ridurilor.
Am pentru voi două recomandări: o mască naturală pentru ten uscat şi o mască nutritivă bio.
RECOMANDARE TRATAMENT HANDMADE
Înainte de aplica măşti nutritive este bine să vă curăţaţi fața cu o loţiune, iar dacă aveţi tenul foarte uscat aplicaţi un strat de cremă hidratantă.
Recomandarea mea: pasați o banană. Apoi aplicați masca pe față pentru 15-20 de minute. Pentru o hidratare suplimentară adăugaţi şi două linguriţe de miere de albine. Aplicaţi masca pe toată suprafaţa feței, ocolind însă ochii şi buzele. Masca se îndepărtează cu apă călduţă urmată de un jet cu apă rece pentru a închide porii. Şi foarte important: nu folosiţi produse de machiaj decât după 2-3 ore de la îndepărtarea măştii.
RECOMANDARE COSMETICE BIO
Cea de a doua recomandare: o mască nutritivă bio pentru ten uscat de la Gamarde pe care o găsiți aici și care este în această perioadă la pret redus.
APLICARE
Este o mască hidratantă cu efect de anti-îmbătrânire şi de catifelare a pielii. O puteţi folosi la fel ca în cazul măştilor naturale, la final de săptămână. Eu o aplic sâmbăta, atunci când am mai mult timp pentru mine, în strat subţire, pe faţă şi pe decolteu.
O las să îşi facă efectul timp de 10-15 minute, după care o înlătur cu apă călduţă. Dacă simţiţi nevoia aşa cum simt eu, puteţi aplica ulterior o cremă hidratantă pentru ten uscat, care să completeze tratamentul.
Ce mi-a plăcut la această mască nutritivă bio de la Gamarde?
Are în compoziţia sa ulei de argan bio, unul dintre produsele preferate şi utilizate de mine. Uleiul de argan are puterea de a reface celulele epidermei, protejează pielea de factorii externi şi vă catifelează epiderma. Odată cu aceste beneficii vine încă unul: dacă pielea voastră îşi recapătă sănătatea înseamnă, implicit, că îşi recapăta şi strălucirea, dar şi textura foarte fină.
COMPOZIȚIE
Printre ingredintele 100% naturale ale măştii regăsim şi apa termală care curață foarte bine pielea, calmează iritaţiile şi previne apariţia coşurilor.
Mai are în compoziţie argilă albă, cunoscută pentru faptul că reglează excesul de sebum în cazul tenului gras, dar protejează de minunea şi pielea uscată şi sensibilă.
Este o mască foarte bogată în uleiuri de alună, lavandă, rozmarin şi chiparos. Aceste ingrediente au efect calmant, vitalizează și tonifică pielea.
Voi ce măşti nutritive folosiţi pentru ten?
Iulia, eu prefer mastile gata facute, cumparate, cele in tuburi, nu cele preparate in casa, din ingrediente naturale. Primele mi se par mai practice si mai de efect. Pentru mine nu functioneaza „leacurile babesti”. Cel putin nu la exterior. Desi folosesc masti de fata extrem de rar, imi plae mult recomandarea ta de la Gamarde. 🙂
Si eu sunt pentru cele din magazin, dar m-am gandit ca e bine sa dau si o a doua varianta pentru cei care vor sa economiseasca niste banuti.
*imi place