Argila verde, cunoscută şi sub numele de argilă de mare, reprezintă unul dintre cele mai bune tratamente pentru tenul gras şi acneic. Este extrem de bogată în minerale esenţiale, oxizi de fier şi material vegetal descompus, precum vareh sau alge marine.
Mare atenţie însă: argila verde trebuie să fie întotdeauna de culoare verde. Dacă are o culoare care tinde spre cenuşiu înseamnă că argila este de o calitate inferioară.
BENEFICII PENTRU ORGANISM
Argila verde se foloseşte atât pentru curăţare, cât şi pentru detoxifiere. Ea poate fi aplicată direct pe ten, sub formă de mască, dar poate fi administrată şi pe cale orală, sub formă de pilule. Dacă alegeţi varianta pastilelor iată care sunt avantajele:
- Reduce şi elimină treptat crampele menstruale
- Înlătură greţurile matinale
- Reglează digestia
- Calmează arsurile stomacale
- Îndepărtează toxinele
BENEFICII PENTRU TEN
Argila verde este recomandată de folosit în cazul tuturor tipurilor de ten, însă are efecte benefice imediate odată aplicată pe tenul gras.
- Curăță delicat epiderma
- Reglează secreția de sebum
- Cicatrizează şi calmează inflamaţiile apărute în urma spargerii coşurilor
- Elimină toxinele din piele
- Absoarbe impurităţile şi toxinele din piele
- Îndepărtează celulele moarte
- Previne deshidratarea
- Împiedică apariţia de noi erupţii
- Revitalizează şi tonifică pielea
- Are efect antibacterian
- Stimulează circulaţia sanguină
- Este un bun exfoliant
Argila verde pentru tenul mixt şi gras este bogată în magneziu, calciu, argint, mangan, fosfor, zinc, cupru, cobalt sau molibden. Toate aceste ingrediente împiedică îngrăşarea tenului, previn apariţia ridurilor şi ajută la detoxifierea tenului.
RECOMANDAREA MEA + UTILIZARE
Vă recomand o mască de argila verde bio pentru ten mixt şi gras de la Argiletz pe care o puteţi găsi pe acest site, la preţul de 23 de lei.
Masca se aplică pe întreaga suprafaţă a tenului, a gâtului şi a decolteului, într-un strat cât mai gros. Lăsaţi tratamentul să îşi facă efectul timp de 10 minute, timp în care masca de argila verde se va usca pe față. Tenul se curăță ulterior cu apă călduţă. La final, aplicaţi o cremă hidratantă potrivită tipului vostru de ten.
Trebuie să ştiţi că tratamentul cu argila verde îşi face efectul doar dacă este făcut cu consecvenţă. Tratamentul durează între 3 şi 4 luni până când tenul nu va mai avea aspectul uleios şi nu va mai fi afectat de apariția coşurilor. Măştile cu argila verde se folosesc o dată pe săptămână.
Masca de argila verde poate fi combinată cu uleiuri vegetale presate la rece (migdale, măsline, jojoba sau infuzii din plante), se aplică pe faţă şi se îndepărtează cu apă călduţă după 20-25 minute. Se aplică o singură dată pe săptămână şi nu este indicată persoanelor cu tenul uscat sau foarte sensibil.
Argila Algo, din aceea rozalie, am consumat vreo 2 luni, tocmai ce am terminat-o. Pe ten nu am incercat inca masti 🙂
Buna draga Anita,
Eu am incercat pana acum o argila roz de la Argiletz pentru ten sensibil si acum am cumparat inca o argila, de aceasta data alba pentru ten uscat si deshidratat. Astept sa o testez si va dau de veste. te pup.
Si eu vreau sa incerc 😀
Daca o testezi sa ma anunti. Sunt curioasa ce impresie iti lasa 🙂 Pupici
Si eu vreau sa incerc masca cu argila verde ….dar cu ce sa o mai combin ……fetelor?
Buna Miruna
Pentru ten gras combina argila verde cu cei de galbenele si apa minerala. Trebuie sa fie o pasta fina si o lasi pe fata 10-15 minute. Nu trebuie sa se usuce, trebuie sa ramana umeda. Daca se usuca mai tapoteaza cu degetele umede apa minerala
Pentru ten obosit cenusiu, poti adauga ulei de masline sau suc de morcovi. Eu am testat cu sucul de morcovi si s-au vazut rezultate
Pentru ten mixt poti adauga apa minerala si infuzie de panseluta salbatica (trei frati patati)