Masca de argila roşie, calmant pentru pielea inflamată

Masca de argila roşie, calmant pentru pielea inflamată

Argilele cosmetice reprezintă un tratament benefic pentru tenul şi corpul nostru întrucât sunt bogate în minerale precum calciu, siliciu, magneziu, fier şi potasiu care curăță toxinele din sânge. Pe piaţa cosmeticelor bio găsim argila roşie, galbenă, verde, albă, verde şi albastră, fiecare cu beneficii multiple pentru pielea noastră:
Argila verde – recomandată tenului gras pentru echilibrarea excesului de sebum
Argila roz – recomandată tenului sensibil şi reactiv
Argila albă – recomandată tenului obosit, uscat, sensibil şi lipsit de vitalitate
Argila galbenă – recomandată pentru exfolierea tenului mixt şi gras
Argila roşie – recomandată pentru calmarea pielii iritate şi inflamate
Argila roşie este tratamentul ideal pentru persoanele cu pielea uscată şi sensibilă, care se inflamează şi se înroşeşte rapid. Este o argilă care reechilibrează circulaţia sanguină şi care îi oferă pielii luminozitate. În plus, absoarebe impurităţile şi substanţele toxice, dar are şi efect cicatrizat asupra pielii rănite şi expuse la infecţii.
Argila roşie conţine aluminiu, siliciu, fier, magneziu, cupru şi potasiu.
 Alte beneficii

  • Detoxifiază pielea încărcată şi obosită
  • Ameliorează apariţia coşurilor
  • Tonifiază pielea
  • Catifelează pielea (conţinutul ridicat de oxid de fier iluminează pielea şi un bronz natural)
  • Îndepărtează alergiile
  • Curăţă pielea de celulele moarte şi accelerează procesul de regenerare celulară
  • Închide porii
  • Bun reminalizant pentru orice tip de piele

Ce trebuie să reţineţi este că argilele pot fi aplicate atât sub formă de măşti faciale, cât şi sub formă de împachetări corporale. Sunt cosmetice populare folosite în special în realizarea produselor cosmetice de calitate, dar şi în fabricarea de săpunuri.
RECOMANDARE + UTILIZARE
Recomandare mea este o mască de argila roşie bio de la Argiletz pe care o găsiţi aici la un preţ bun de 23 de lei. E un tratament care vă ţine şi până la 3 luni dacă îl aplicaţi o singură dată pe săptămână.
Argila roşie bio de la Argiletz are efect antibacterian, absoarbe foarte bine grăsimile şi ţine departe infecţiile provocate de apariţia coşurilor. De asemenea, curăță excelent pielea şi o catifelează, fiind un tratament care întreţine şi îngrijeşte pielea cu multă atenţie şi blândeţe. Şi pentru că argila roşie regenerează celulele, pielea va căpăta o culoare rozie, frumoasă şi naturală, fără efort şi într-un timp foarte scurt.
 

masca de argila rosie
Masca de argila roșie de la Argiletz

 
Cum se aplică
Spălaţi foarte bine tenul cu săpunul vostru preferat (de preferat un săpun pe bază de ulei de argan sau un unt de shea dacă aveţi tenul sensibil) după care tamponaţi cu grijă şi lăsaţi pielea să se usuce. Apoi aplicaţi argila pe tenul curat, pe gât şi decolteu, în strat gros, sub forma unui masaj. Nu trebuie să o diluaţi sau să adăugaţi alte substanţe, ceea ce face ca tratamentul să nu dureze decât 10 minute, de la momentul aplicării. După ce au trecut 10 minute, îndepărtaţi masca de argilă roşie cu apă caldă. La final, aplicaţi pe ten o cremă hidratantă.
Efectele se văd de la prima aplicare. Pielea este mult mai netedă, curată şi împrospătată.
Acest tip de argilă este recomandat în special persoanelor palide, cu tenul oboist, devitalizat și cu pielea încărcată de impurităţi. Să ştiţi că argila roşie poate fi aplicată cu încredere şi pe buze şi pleoape.


Postari asemanatoare

Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

Uleiul de cocos a devenit în ultimii ani un produs cosmetic râvnit de multe dintre doamnele şi domnişoarele dispuse să renunţe la tratamentele clasice şi dornice să încerce produse intrate nou pe piaţă. Despre uleiul de cocos trebuie să ştiţi, în linii mari, că este […]

Scapă de tenul şi părul gras cu uleiul de jojoba

Scapă de tenul şi părul gras cu uleiul de jojoba

Când suferi de un ten sau păr gras trebuie să îţi alegi cu mare grijă produsele cosmetice. Pornind de la șamponul şi balsamul de păr şi până la cremele de faţă, pudrele, fondul de ten şi fardul de pleoape. Remedii şi tratamente pentru a combate […]4 thoughts on “Masca de argila roşie, calmant pentru pielea inflamată”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *