Manichiura – acasă sau la salon. Tu ce alegi?

Manichiura – acasă sau la salon. Tu ce alegi?

Îmi place să am unghii frumoase, îngrijite și de ce nu în tendințe. Și nu o dată mi-am făcut unghiile curcubeu pentru că așa se purta. Nu mă deranjează să îmi fac manichiura ținând cont de tendințe, chiar dacă ele nu mă prind de fiecare dată. E ca un moft pe care pot să îl înlătur imediat. Gândiți-vă ce ar fi dacă aș începe să mă tund sau să mă vopsesc de fiecare dată când stilistii vin cu un nou trend.

Și manichiura asta e o provocare în sine. În primul rând trebuie să alegi între manichiura la tine acasă și cea de la salon. Hai să vedem împreună unde e mai bine și unde e mai sigur.

MANICHIURA ACASĂ

Manichiura la tine acasă este înainte de toate cea mai ieftină. Ți-o poți face tu sau cu ajutorul unei prietene pricepute. Iar dacă vreuna dintre voi chiar știe să traseze și desene e și mai bine. Însă, fără supărare, o manichiură făcută acasă de cele mai multe dintre noi este percepută arată ca una făcută acasă. Asta pentru că nu folosim toate produsele de la salon și nici nu avem dexteritatea necesară.

Câte dintre voi aveți acasă un forfecuț profesional? Sau un burete abraziv, o ojă de calitate și chiar un ulei care să mențină cât mai mult timp oja? Răspunsul este: prea puține dintre noi. În plus, nu vi s-a întâmplat să va tăiați greșit pielița, să va răniți și apoi să crească total inestetic. Și încă ceva: trebuie să avem și îndemânare pentru îndepărtarea pielii moarte de jur împrejurul unghiei.

MANICHIURA LA SALON

Pe de altă parte, deși avem siguranța că după o oră petrecută la salon ne vom mândri cu unghiile noastre, multe ne temem să nu contactăm diverse boli atunci când ne facem manichiura la salon. Și nu e nimic exagerat în asta. O simplă tăietură sau un foarfec nedezinfectat ne poate cauza probleme la care nu ne-am fi gândit.

Știu cât e de relaxant să mergem la salon, să ascultăm puțină muzică, să bem un ceai și să închidem puțin ochii. Și mai ales să ne răsfățam cu noi modele. Am încercat până acum și manichiura cu gel și cea cu ojă permanentă. Deși am avut o manichiură impecabilă și am putut în tot acest timp să fiu și fată de casă mi-am promis că nu mai încerc a două oară. De ce? Unghia s-a deteriorat rapid, a căpătat linii groase și inestetice și o culoare gălbuie. Asta pentru că la îndepărtarea gelului sau a ojei permanente manichiurista folosea o perie abraziva care îmi “rașcheta” unghiile. La fiecare intervenție de genul ăsta unghia se subțiază rapid. Să vă mai spun că ajunsesem să mă doară unghiile de cât de tare s-au subțiat și că abia după jumătate de an după ce am încetat să îmi fac manichiura cu gel, unghiile mele nu s-au mai rupt sau exfoliat?

CUM TRATĂM UNGHIILE ȘI CUTICULELE

Însă în cele 6 luni am aplicat un tratament special: un ulei pentru unghii și cuticule fără de care cred că nu puteam să îmi mai recapăt vreodată unghiile mele sănătoase și frumoase. Este un tratament bio 2 în 1, așa cum îmi place mie să îi spun. Asta pentru că are ca ingrediente uleiul de argan care hrănește, hidratează, ciatrizează și catifelează cuticulele și uleiul de ricin care determină creșterea rapidă și sănătoasă a unghiilor.

Obișnuiam să îl aplic de trei ori pe săptămână.Luam o disc demachiant, picuram pe el câțiva stropi din uleiul pentru unghii și cuticule și îl aplicam pe toată suprafața unghiei. Lăsam tratamentul să își facă efectul timp de 10 minute, după care îmi spălam mâinile cu apă călduță. La final, aplicam o cremă tot pe bază de ulei de argan pentru ca pielea mea să se hidrateze în profunzime.

Și pentru că știu că și voi vă doriți un astfel de tratament, de astăzi îl găsiți aici la reducere. La o reducere de 50%, numai pe Bioaddict.ro.

Voi unde preferați să vă faceți manichiura? Acasă sau la salon?2 thoughts on “Manichiura – acasă sau la salon. Tu ce alegi?”

  • Buna! De obicei imi fac manichiura si pedichiura acasa. La ocazii speciale ma duc totusi la salon – de cele mai multe ori se intampla asta pentru ca aman pana in ultimul moment si nu vreau sa risc sa raman cu vreun defect ceva pe unghiuta . Nu am chiar dexteritatea celor de la salon , dar motivul principal pentru care imi fac acasa este acelasi pe care l-ai mentionat tu – igiena. Nu contest ca sunt grijulii , dar mai bine sa fiu eu precauta 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *