Machiajul care ne îmbătrâneşte

Machiajul care ne îmbătrâneşte

Orice femeie care se machiază are mai multă încredere în ea. Nu contează dacă folosim doar un pic de blush şi un creion pentru ochi sau recurgem la întreaga trusă de make-up. Important este să fim conştiente de efectul pe care machiajul îl are asupra tenului.

Articolul de astăzi nu este o lecţie despre cum ar trebui să ne machiem sau ce culori ne avantajează, ci despre cât de mult trebuie să menţinem machiajul pe ten. V-aţi gândit la asta până acum?

Machiajul care ne îmbătrâneşte
Este bine ca pensulele de machiaj să fie reînnoite o dată la 6 luni.

De exemplu, dacă aplicaţi machiajul dimineaţa, când vă întoarceţi de la serviciu/ facultate vă demachiaţi imediat sau aşteptaţi până seara când vă pregătiţi de culcare?

Dacă sunteţi deja machiată, să spunem de 3 ore, şi trebuie să ieşiţi în oraş, aplicaţi încă un strat de blush peste cel existent?

V-aţi gândit câte ore este expus tenul vostru la lumină, în mod direct, şi câte ore este acoperit de fondul de ten sau de pudră?

Şi încă o întrebare la care trebuie să vă daţi un răspuns: câte ore are la dispoziţie tenul vostru să respire în fiecare zi fără niciun pic de make-up?

 Medicii dermatologi spun că machiajul trebuie înlăturat cu loţiuni şi creme hidratante la cel mult 6 ore de la aplicarea iniţială. În acest fel, scurtăm perioada în care tenul nostru este „agresat” de produsele cosmetice şi îi oferim libertatea să respire. Expunerea la lumină şi direct la razele soarelui ajută tenul să-şi menţină culoarea lui naturală prin faptul că celulele se regenerează. Tocmai de aceea se recomandă ca odată cu instalarea sezonului cald să nu mai folosim fond de ten sau pudră.

  • Dacă tenul nostru va fi agresat zilnic cu un makeup pe care îl înlăturăm după 10 ore de la aplicare atunci tenul îşi va pierde treptat din strălucire, va îmbătrâni mult mai rapid, iar culoarea pielii va fi una uşor cenuşie.
  • Este recomandat ca peste machiajul realizat în urmă cu o oră – două să nu fie aplicat un altul. Trebuie să înlăturăm machiajul, să lăsăm tenul liber timp de 20 – 30 de minute şi apoi să aplicăm noul make-up.
  • În plus, dacă ştiţi că trebuie să plecaţi la ora 23.00 (să zicem) nu vă machiaţi cu un sfert de oră înainte de plecare. De la momentul finalizării machiajului şi până la plecarea din casă trebuie să treacă în jur de 20-30 de minute. De ce? Tenul vostru trebuie să se obişnuiască cu nuanţele folosite, iar intensitatea lor trebuie să se estompeze uşor încât să pară cât mai naturale. E ca un parfum bun pe care este indicat să nu-l aplicaţi înainte de a ieşi din casă, ci cu 10 minute înainte – ca să intre în piele şi să-şi păstreze bine aromele.
  • De asemenea, este bine ca măcar într-o singură zi pe săptămână să renunţăm la make-up. Putem păstra doar rimelul şi creionul de ochi, să spunem. Însă această zi liberă de la machiajul curent îi va reda tenului nostru vitalitatea de care are nevoie.

Şi tot în această zi liberă pentru faţa noastră putem apela la tratamente cosmetice pe bază de ulei de argan, unt de shea, ulei de măsline, sau loţiuni pe bază de apă termală ca să prevenim apariția prematură a ridurilor și ca să ne asigurăm că produsele folosite în timpul săptămânii nu ne-au deshidratat pielea.

 


Postari asemanatoare

Untul de Shea – tratamentul minune pentru femei

Untul de Shea – tratamentul minune pentru femei

Untul de Shea reprezintă unul dintre cele mai folosite produse în cosmetică, pornind de la îngrijirea pielii şi ajungând până la îngrijirea scalpului şi a părului. De fapt, untul de shea reprezintă baza multor produse de îngrijire datorită proprietăţilor sale calmante şi hidratante. Untul de […]

Mătreaţa – cum scap de ea?

Mătreaţa – cum scap de ea?

Mătreaţa este una dintre cele mai întâlnite afecţiuni ale scapului şi nu se poate ca măcar o dată în viaţă să nu va fi confruntat cu aşa ceva. Prezenţa mătreţii este cu atât mai incomodă şi ne face să ne simţim jenate cu cât avem […]2 thoughts on “Machiajul care ne îmbătrâneşte”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *