Pe la 19 ani, când am început să mă machiez şi nu m-am mai limitat doar la simplul rimel şi luciu de buze, nu îmi puneam întrebări legate de ingredientele produselor cosmetice pe care le foloseam. De fapt, nici nu le citeam şi într-un fel era de înţeles şi foarte normal. Am început însă să fiu foarte atentă la etichete atunci când mi-am cumpărat prima mea trusă de machiaj bio.
Ce înseamnă machiaj bio?
- produse de machiaj fără parabeni şi fenoxietanol, certificate ecologic de Ecocert sau Cosmebio
- cosmeticele bio nu sunt testate pe animale
- ingredientele sunt 100% naturale
- nu conţin silicon sau organisme modificate genetic
- ambalajele sunt total sau parţial reciclabile
Ingredientele clasice ale unui machiaj bio
Uleiul din migdale, uleiul de argan, uleiul vegetal de macadamia, untul de Shea, pulberea de bambus, ceară carnauba. Toate aceste ingrediente hidratează pielea, o catifelează, o protejează şi o pun în valoare, mai ales atunci când tenul este expus agresiunilor factorilor externi de mediu. Prin faptul că sunt 100% naturale aceste igrediente refac textura tenului.
De ce machiaj bio şi nu unul obişnuit?
E o întrebare care se află pe buzele tuturor având în vedere că produsele cosmetice bio se găsesc mult mai greu şi sunt mai scumpe decât cele pe care le folosim în mod frecvent. Eu am început să folosesc cosmetice bio relativ recent (11-12 luni) şi din ce am reuşit până acum să cumpăr sau să testez cel mai mult mi-au plăcut fondurile de ten şi fardurile bio.
- Textura este mult mai fină decât în cazul produselor obişnuite, culoarea este mult mai intensă şi se păstrează mult mai bine (după 4-5 ore de la aplicarea machiajului, fardul/fondul de ten/pudra nu se brânzesc, nu formează cute, nu se “decolorează”).
- Datorită ingredientelor pline de vitamine şi minerale, cosmeticele bio îi oferă tenului un aspect natural şi sănătos.
- În plus, un machiaj bio este indicat mai ales în cazul persoanelor care au alergii ale tenului sau care au un ten problematic, cauzat de acnee, pete sau iritaţii.
Ați testat până acum vreun produs cosmetic bio? Ați fi interesate de un machiaj bio?
Eu folosesc foarte rar machiaj.. De fapt, asa era inainte sa ajung in Belgia.
Nu stiu de ce, dar de cand a venit iarna simt nevoia sa-mi acopar fata cu fond de ten, pudra.. Sa fie frigul de vina?
Dar nu sunt bio, din pacate. Mi-ar placea sa folosesc produse de make-up bio, dar anumite preturi mi se par.. peste masura.
Raluca, este recomandat sa ne facem toate mofturile in materie de machiaj in sezonul rece pentru ca odata cu venirea verii sa lasam tenul sa respire, sa se recupereze si sa se bronzeze usor. Eu folosesc produse de make up doar in 3 anotimpuri, iar vara optez pentru rimel si ruj.
referitor la preturi: intr-adevar sunt mai scumpe, dar cand ma gandesc la procesul de fabricatie..totul se justifica. Plus ca tin mai mult decat cele clasice si intr-un fel iti recuperezi banii investiti. Adica si eu am vazut produse cosmetice si de ingrijire corporala la preturi destul de piperate. Nu le-am incercat pana acum, dar sunt foarte curioasa sa fac comparatii.
Doar creme fara parabeni am folosit, fond de ten, pudra, blush, gloss, fard de ochi, nu. Dar mi-ar placea, cum sa nu, dar vorba Ralucai, unele sunt prea scumpe pentru bugetul actual.
Interesant, deci tu zici ca cele bio nu sunt doar mai sanatoase ci si mai calitative. Bine de retinut! 😉
Nice, asta e concluzia dupa testarile mele.
Particularizand, am observat in cazul fondului de ten ca se intinde mult mai bine decat cel clasic si are textura mult mai consistenta. Asta inseamna ca atunci cand il intind pe fata administrez o cantitate mult mai mica decat in mod normal.
Uite, de exemplu mie imi ajunge un fon de ten cam o luna si jumatate, cu aplicare zilnica – asta in cazul unui produs bio. Iar in cazul unui produs normal – maximum o luna. Intr-un fel imi scot banii.
Iulia si mie-mi ajunge fondul de ten Clarins sau Clinique aproape 2 luni, cateodata si mai mult
Nu cred c-are legatura cu faptul ca e bio sau nu 🙂 Depinde de consistenta si obiceiurile de aplicare
Eu nu am nevoie sa reimprospatez penste zi tocmai pentru ca sunt multumita de calitate
Un fond de ten de la Clarins am incercat si eu. L-am primit cadou. Mi-a placut mult textura numai ca nu l-am putut folosi niciodata: nu era culoarea potrivita.
Asta e intr-adevar o mare problema cu alegerea fondului de ten- culoarea testata in magazin poate arata altfel acasa iar mostrele se obtin greu 😀
Nu am încercat cosmetice bio până acum, dar aş vrea să încep cu un demachiant. Apoi m-ar tenta şi un dermatograf bun – oare există bio?. În rest, nu mă prea dau în vânt după fonduri de ten şi creme… 😀
Andra, poti incerca aici: http://www.beautyhouse.ro. Am vazut ca au o gama variata.
pe doua le-am incercat si eu. Am testat si rimelul. Sunt bune.
Eu caut un fond de ten bio, dar nu ma pricep la marci s.a.m.d. Poti sa-mi recomanzi ceva? Merci anticipat
Buna Tatiana si bine ai venit pe blog!
Pot sa iti recomand un produs bio pe care l-am folosit eu si de care sunt foarte multumita. Este de la PHYT’S si in cazul tenului meu (uscat si cu tendinte de descuamare) s-a comportat excelent.
Iti las aici link cu site-ul de unde l-am cumparat si iti poti alege culoarea si textura potrivita. Daca ti-l cumperi si esti draguta, mi-ar placea tare mult sa imi lasi un comment si sa-mi spui daca ti-a placut recomandarea mea. Te imbratisez si te mai astept pe blog.
http://www.beautyhouse.ro/make-up-bio/make-up-ten/s21