UMAMI – gustul bun de pizza

4

Astăzi facem o pauză de la tratamente naturiste şi produse cosmetice de înfrumuseţare şi vorbim despre mâncare şi alte delicii care ne fac ziua un pic mai frumoasă. În urmă cu două zile am fost invitată la o degustare specială de pizza în Arte Cafe. De ce specială? Pentru că invitaţia a fost lansată UMAMI.

Auzisem de ceva timp de UMAMI şi chiar mă bătea gândul să fac o comandă. Aşa că întâlnirea cu sortimentele de pizza dar şi cu priceputul bucătar de la UMAMI m-au făcut să vorbesc cu mult drag despre această experienţă.

Ca să fiu sinceră, pizza nu se regăseşte printre mâncărurile mele preferate, ba chiar servesc destul de rar acest produs. Dintr-un simplu motiv: sortimentele de pizza pe care le găsesc pe piaţa din Iaşi sunt destul de grase, greoaie, excesiv încărcate şi prea puţin sănătoase şi dietetice.

Pentru mine este important ca o pizza să fie făcută foarte bine şi să găsesc în compoziţia sa şi altceva în afară de cârnăciori, pastramă, ardei gras, măsline şi piept de pui. Iar din punctul ăsta de vedere, UMAMI îşi face foarte bine treaba.

La degustare, au fost aduse 10 sortimente de pizza, care mai de care mai interesante. Să vă spun care au fost pe gustul meu.UMAMI – gustul bun de pizza

Prima a fost pizza Messinese cu: roşii, mozzarella, andive, file anşoa, capere, măsline şi oregano. O pizza light, fină, mai mult pentru doamne şi domnişoare, cu un gust elegant şi savuros.

La fel de mult mi-a plăcut şi pizza Fantasiosa cu: sos de roşii, mozzarella, pastramă curcan, ciuperci “chiodini”, măsline şi avocado. O bunătate!

Am apreciat că pizza lor are un blat foarte subţire şi uşor crocant şi că ingredientele sunt aduse direct din Italia. Cum mi-a rămas gândul la pizza Norma, o pizza cu vinete gratinate şi busuioc verde, presimt că mâine la prânz voi face o comandă la UMAMI.

Iar dacă nu v-am făcut poftă de pizza, să ştiţi că la UMAMI găsiţi şi salate şi paste, dar şi sandwich-uri, numai bune de devorat dimineaţa la serviciu.

Care este sortimentul vostru preferat de pizza?

sursa foto: www.andreeaholban.eu si alice-albinutza.blogspot.ro