Uleiul de argan – povestea din spatele succesului

4

Se vorbeste atat de mult despre uleiul de argan incat mai toate doamnele si domnisoarele viseaza la o crema de maini cu ulei de argan sau chiar la un ulei de argan pretios pentru ten. Si pentru ca am pus la cale cateva suprize pentru voi, m-am gandit ca nu ar fi rau sa reiau subiectul cu uleiul de argan.

Daca aici v-am povestit despre cum va ajuta uleiul de argan sa va mentineti firele de par frumoase si sanatoase, astazi, vin cu o poveste despre frumusete si despre dedicare, despre lupta si despre curaj.

 

  • In Tidzi, langa Essaouira, adica in inima plantațiilor de argan, exista un grup de femei berbere care au creat AJDIG – o cooperativa feminină care are ca scop sa dezvolte si sa optimizeze productia de ulei de argan. AJDIG in limba berbera inseamna floare. Zi de zi munca acestor “flori” este de fapt o lupta pentru un trai mai bun, pentru alfabetizare dar si pentru mentinerea unui patrimoniu inestimabil: arganul.

uleiul de argan

Cu siguranta este greu sa ne imaginam efortul depus de aceste femei care cunosc si pretuiesc cum nu se poate mai bine istoria arganului. Ca sa nu va mai spun ca extragerea uleiului de argan din fructele copacului este o adevarata arta. De exemplu, in interiorul fructelor se afla o nuca foarte dura care poate contine pana la 3 seminte din care se extrage uleiul de argan.

 Urmatorul pas pentru obtinerea uleiului de argan o sa va surprinda. Asa ca dati click AICI pentru o poveste care o sa va impresioneze 🙂