Leapşa de sărbători

12

Cei care îmi fac zilele frumoase ştiu că sunt înnebunită după Crăciun. Ador tot ce înseamnă luna decembrie: oamenii mai buni şi fericiţi, cadourile, împodobirea bradului, zăpada şi ceaiurile cu scorţişoară. Şi pentru că în decembrie îmi place să mă joc, astăzi accept leapşa de sărbători propusă de Aliceee Traveler, la iniţiativa celor de la Giftland. Şi pentru că un joc trebuie făcut în gaşcă vă provoc să fiţi copii alături de mine.

Leapşa de sărbătoriSă înceapă leapşa de sărbători:

1. Care este sărbătoarea voastră preferată dintre: Sf. Andrei, 1 decembrie şi Ziua Naţională a României, Moş Nicolae, Crăciunul sau Revelionul?

Repet. Iubesc Crăciunul. Îl iubesc atât de tare încât nu o dată am spus că mi-aş dori să fie Crăciun în fiecare zi. Luna decembrie mă schimbă total. Găsesc în fiecare zi ceva optimist şi amuzant care să mă facă să râd cu toată puterea mea.

2. Enumeraţi trei activităţi preferate de sărbători.

Împodobirea bradului m-a fascinat încă din copilărie. Nu cred că există termen de comparaţie pentru a descrie ceea ce simt când desfac pungile şi cutiile cu globuri şi ghirlande. Îmi place să fiu înconjurată de familie şi prieteni şi să împodobim împreună bradul. Am chiar şi o tradiţie: în fiecare an îl înnoiesc cu câte un ornament, pe care i-l aleg cu multă grijă.

Ce mai îmi place să fac? Să o colind pe mama şi apoi să mâncăm bomboane lângă pom (sub pom ar fi fost de vis, dar e prea mic). Şi mai îmi place să merg la derdeluş. Să îmi îngheţe pantalonii, mănuşile şi fesul de atâta fervoare.

3. Ce cadouri vă place să dăruiţi celor dragi? Ce cadouri aţi alege de pe site-ul Giftland şi cui le-aţi oferi?

Îmi place să ofer ornamente pentru brad (balerine şi îngeraşi din porţelan), dar nu de puţine ori am oferit cadouri mai puţin inspirate, cum ar fi produse cosmetice şi haine. Ce mi-aş dori eu? Un bilet la un concert Robbie Williams, dar și ceva personalizat. Am tras o privire pe site-ul celor de la Giftland şi mi-au plăcut foarte mult tricourile personalizate (ultimul l-am primit la 19 ani, de ziua mea de naştere), dar mi-au făcut cu ochiul şi stik-urile USB personalizate.

4. Unde v-ar plăcea să petreceţi Crăciunul? Dar Revelionul?

Crăciunul nu vreau să mi-l petrec în alt loc decât în apartamentul în care am făcut primii paşi şi unde simt că timpul se opreşte în loc de sărbători. În schimb, pentru Revelion am planuri mari (în imaginaţia mea bogată): mi-aş dori să-l petrec pe o pârtie de schi. Aş opta pentru Arlberg din Austria, “leagănul schiului alpin”.

5. Care este wishlist-ul vostru pentru această iarnă? 

Întotdeauna am vise în buzunarul drept al gecii, dar acum parcă sunt mai multe decât de obicei.

Mi-aş dori să mă văd cu toţi prietenii în seara de Ajun şi să reluăm tradiţia colindului.

Mi-ar plăcea ca în mini-vacanţa de Crăciun să învăţ să patinez. Acum am şi locul şi timpul necesar – îmi lipseşte antrenorul.

Vreau să îmi iasă cozonacii mai buni decât anul trecut. Am şi o nouă reţetă pentru asta.

Şi mai vreau să mi se îndeplinească dorinţa de la trecerea în 2013.

Voi ce vă doriţi de sărbători?

Dacă vă place leapşa de sărbători, o puteţi prelua. Vă va da o stare de bine. Garantat.

Leapşa de sărbători